V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Groots genot van kleine mozaïek tegeltjes

Mozaïek stamt al uit de tijd van vóór Christus. Tijdens de middeleeuwen gebruikten de Grieken en Romeinen deze tegeltjes voor het versieren van hele kerken en paleizen. Grote kunstwerken waren het resultaat. Tegenwoordig is op verschillende plekken op de wereld deze kunst nog terug te zien. De jaren erna is mozaïek nooit verdwenen. Was het voorgaande jaren echter wat minder populair, tegenwoordig is mozaïek weer helemaal terug. In badkamers en keukens zijn deze tegeltjes vaak weer terug te vinden. Misschien denk jij bij mozaïek wel meteen aan een kleurenpalet aan tegeltjes, een drukke uitstraling. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Zo zijn bijvoorbeeld zwarte mozaïek tegels of grijze mozaïek tegels in veel badkamers en keukens terug te vinden.  

Mozaïek tegels in de badkamer

Mozaïek tegels in de badkamer zorgt voor een rustgevend gevoel. Mozaïek tegels in de badkamer worden meestal gemaakt van natuurstenen. Hierdoor wordt er echt een gevoel van natuur en rust gecreëerd. Mozaïek wordt meestal niet over de gehele wand aangelegd. Vaak wordt er één wand gekozen of bijvoorbeeld alleen de strook achter de wastafel. Mozaïek tegels in de badkamer zijn gemakkelijk aan te leggen. Dit komt omdat de stenen in voor-gecreëerde matjes worden aangeleverd. Deze matjes worden gemakkelijk in elkaar geschoven en vervolgens gevoegd.  

Verschillende kleuren

Mozaïek hoeft dus helemaal niet kleurrijk en druk te zijn. Het tegendeel zelfs. Mozaïek creëert juist een hele rustgevende look. Dit wordt vooral gecreëerd wanneer er wordt gekozen voor een effen kleur van de tegeltjes. Zwarte mozaïek tegels bijvoorbeeld zijn tegenwoordig in vele badkamers en keukens terug te vinden. Zwarte mozaïek tegels worden vaak gecombineerd met donkere vloertegels. Hierdoor wordt er een rustige en moderne look gecreëerd. Door genoeg licht toe te voegen zorgen zwarte mozaïek tegels ervoor dat de ruimte niet klein gaat ogen.  

Onderhoud

Mozaïek is vaak net iets moeilijker schoon te houden dan normale tegels. Echter zorgt de keuze aan materiaal er wel voor dat de mozaïek tegeltjes het best tot hun recht komen. Om voor mozaïek tegeltjes te kiezen die het langst meegaan is keramiek waarschijnlijk de beste optie. Keramiek is ontzettend stevig materiaal. Daarnaast zorgt de hoge dichtheid van dit materiaal ervoor dat vocht en ander viezigheid niet door de tegels kan worden opgenomen. Keramische tegeltjes gaan dan ook eindeloos mee. Ook veranderen keramische tegels niet van kleur door hitte of zonlicht. Ook dit komt door de hoge dichtheid van het materiaal. Kijk online eens rond hoe mozaïek op een moderne manier wordt gebruikt tegenwoordig in badkamers, keukens en zelfs buiten!