V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

4 Natuurlijke remedies voor de behandeling van stress en depressie

Als je te maken hebt met stress en depressie, dan is het belangrijk om actief op zoek te gaan naar een oplossing. Stresssymptomen kunnen jouw lichaam, gedachten en gedrag beïnvloeden, en resulteren in gezondheidsproblemen. Daar waar veel mensen overgaan tot antidepressiva, pakken deze farmaceutische middelen het probleem echter niet bij de kern aan. Laten we daarom eens kijken naar vier natuurlijke middelen die dat wel doen.  

1. Ga proactief aan de slag met lichaamsbeweging

Ja, het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar actief werken aan het krijgen van voldoende lichaamsbeweging kan wonderen verrichten bij stressbeheersing. Lichaamsbeweging is een fantastische manier om stressenergie te verbranden, en uiteenlopend wetenschappelijk onderzoek lijkt dit te ondersteunen. Lichaamsbeweging kan helpen bij angst veroorzaakt door stressvolle omstandigheden en kan gunstig zijn voor mensen die afleiding zoeken en hun gedachtes op een rijtje willen krijgen. 

2. Schrijf je gevoelens op

Als je een manier vindt om je stress te uiten, zul je in veel gevallen merken dat je er beter mee om kan gaan. Er zijn dan ook veel onderzoeken en anekdotisch bewijs die aangeven dat het schrijven van dagboeken en andere vormen van schrijven kunnen helpen om beter met angst- en stressgevoelens om te gaan. Probeer daarom om een dagboek op te stellen en te schrijven over hetgeen dat je voelt. Heb je hierbij hulp nodig, dan zijn er op het internet vele manieren te vinden die je haarfijn kunnen uitleggen hoe je jouw eigen journal kunt schrijven. 

3. Aromatherapie: Bach therapie

Bach therapieën zijn alternatieve remedies die uitstekend zijn om emotionele problemen zoals stress en angst verlichting te bieden. Bachbloesemtherapie komen voort uit het water van wilde plantenbloemen die helpen bij het behandelen van negatieve emoties en het lichaam ondersteunt om zichzelf te genezen. Het systeem van Bach kent 38 plantenextracties, die elk gericht zijn op een specifieke negatieve emotie en kunnen worden gecombineerd tot eindeloze mogelijkheden. Negatieve emoties die door Bach worden omschreven, kunnen worden gerangschikt in verschillende typen, namelijk: angst, gebrek aan belangstelling voor het huidige moment, onzekere gevoelens, overgevoeligheid, hopeloosheid, rusteloosheid en het zorgen voor anderen ten koste van het eigen individu. De bloemen van Bach zijn verkrijgbaar in druppelflacons, bieden een verzachtende werking en kunnen geheel worden aangepast op jouw behoeften en voorkeuren. 

4. Meditatie

Meditatie is een uitstekende manier om te helpen bij het verwerken van stressvolle omstandigheden en snelle gedachten te vertragen, waardoor het gemakkelijker wordt om angst en stress te beheersen. Er bestaat een verscheidenheid aan meditatiestijlen die kunnen helpen om stress- en angstgevoelens onder controle te krijgen, waaronder mindfulness meditatie en meditatie tijdens yoga.

 

https://digibach.nl/bach-bloesem/bach-therapie/