5.1 C
Nederland
februari 25, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Een kantoor aan huis: voor efficiënter werken

Een toenemend aantal mensen werkt thuis. En terwijl dat nog niet zo lang geleden nog vooral een uitzondering was, wordt het hier en daar zelfs de standaard. Thuiswerken is zo gek nog niet, voor werknemer én werkgever. Maar jouw thuiswerkplek moet natuurlijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Kijk eens kritisch naar jouw kantoor aan huis.

Goed zitten en op de juiste hoogte werken

Want de tijd dat je aan de keuken- of eettafel thuiswerkte, is toch echt voorbij. Gun je zelf een goeie werkplek, vergelijkbaar met die op kantoor. Zorg er met name voor dat je een goede bureaustoel hebt, die je kunt instellen op jouw lengte. En als je dan toch bezig bent: koop ook een bureau of tafel die geschikt is voor jouw doel: minimaal een aantal uren per dag thuiswerken. Is jouw stoel of bureau te laag of te hoog, dan ga je op een moment zeker fysieke klachten krijgen.

Goede verlichting

Het wordt nog steeds onderschat: de invloed van licht op goede werk- of leerprestaties. Niet alleen je ogen worden blij van goede verlichting. Maak zeker geen werkplek in een donkere hoek op zolder. Kies liefst voor een plek waar daglicht binnenkomt. Met goede vitrage kan je een beetje spelen met het zonlicht, afhankelijk van wat jij als prettig ervaart.

Concentratie gevraagd

Werken vraagt concentratie, thuiswerken net zo goed. Geconcentreerd werken in een huiskamer waar kinderen spelen, dat werkt vaak maar kort goed. Natuurlijk, een beetje afleiding is prettig, maar op de lange duur werkt een afgezonderde werkplek veel beter. Met een kantoor aan huis creëer je afstand tussen privé en werk. Ben je klaar met je werk? Dan trek je de deur achter je dicht, en begint privétijd. Easy.

Betrouwbaar internet

Snel internet: het is de standaard. Dat geldt voor privégebruik, maar nog meer voor thuiswerken. Je moet er toch niet aan denken dat je verbinding hapert of zelfs regelmatig wegvalt. Daar wordt niemand blij van, en zeker je werkgever niet. Twijfel je? Laat jouw wifi dan testen door een expert. Hij kan je adviseren wat voor jou de best passende internetoplossing is.

Wie kan er zonder koffie of thee?

Je denkt er niet als eerste aan, maar zorg goed voor jezelf als je aan het thuiswerken bent. Neem regelmatig pauze, maak een korte wandeling tussendoor en drink voldoende. Voorkom dat je steeds naar de keuken moet lopen voor koffie, thee of iets anders. Installeer een koffiezetapparaat op je thuiswerkplek, koop een eenvoudige waterkoker en neem elke dag een fles water mee naar je kantoor aan huis. Zo kom jij de werkdag thuis wel door!

 

https://woningenkantoor.nl/kantoor/