V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

Tips voor een nieuwe kledingkast

Tips voor een nieuwe kledingkast

 

Wil jij graag een andere kledingkast, dan is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Zo heeft het natuurlijk geen zin, dat wanneer je er nu al eentje hebt, er één aan te schaffen die stukken kleiner is. Uiteraard kan dit wel, maar of het verstandig is, dat is helemaal aan jou. Tijdens je zoektocht naar een kledingkast komt je vast tot de conclusie dat misschien de indeling zoals je deze aanvankelijk voor ogen had, toch niet zo handig blijkt te zijn. Zorg er daarom ook voor, dat je voor jezelf goed weet hoeveel kleding je nu daadwerkelijk hebt en welke ruimte je waarvoor nodig hebt. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

 

Meet de ruimte in je kamer

 

De kans dat jij meer ruimte hebt dan je wellicht zelfs had gedacht is vaak vrij groot. Net als bij een nieuwe beha, is het ook bij een nieuwe kast verstandig om dit goed op te meten. Houd er wel rekening mee dat je duidelijk aangeeft welke mogelijkheden je qua ruimte hebt. Bij voorkeur is het verstandig een plattegrond van je slaapkamer te maken, zodat ze in de winkel met je mee kunnen denken. Het kan namelijk heel goed zijn, dat een nieuwe kast een andere plek misschien veel beter staat.

 

Denk na over de indeling

 

Een kast heeft natuurlijk een bepaalde indeling. Waar het voor de één van belang is dat ze veel opbergruimte hebben voor lingerie zoals een prothese bh of voedingsbh, hecht een ander veel meer waarde aan een hanggedeelte voor de overhemden en jurken. Zorg er dus voor dat je in kaart brengt welke kleding je allemaal hebt, zodat je straks niet tot de conclusie komt dat je het beter iets anders had kunnen doen.

 

Bepaal een budget

 

Een kast kun je zelf zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor deuren met ‘softclose’, maar ook een spiegel en led-verlichting behoren tot de mogelijkheden. Wanneer je een beperkt budget hebt, doe je er goed aan om puur en alleen eerst te kijken naar de praktische zaken, in plaats van na te denken over een eventuele spiegel op je kast. Je hebt er namelijk niets aan, dat wanneer je een geschikte kast hebt gevonden, deze van alle gemakken is voorzien, maar blijkt uiteindelijk veel te klein te zijn.