V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Een buitenverblijf in de tuin? Makkie!

Een buitenverblijf in de tuin? Makkie!

Overweeg jij het realiseren van een buitenverblijf in de tuin? Dan is het aangeraden je hier goed in te verdiepen alvorens je overgaat tot het maken van keuzes. Zo is bijvoorbeeld het soort buitenverblijf waar je voor kiest een enorm belangrijk aspect. Welke mogelijkheden hierin zijn? Die hebben wij in dit artikel alvast voor u uitgelicht. Wel zo makkelijk!

Een overkapping van Douglas hout

Wanneer u een overkapping wilt realiseren met bijvoorbeeld een plat dak, zadeldak of in de vorm van een kapschuur, dan gebeurt dit vaak uit de houtsoort Douglas Hout. Dit komt niet alleen omdat deze houtsoort een mooie karakteristieke warme kleur heeft en vaak mooi past in het plaatje in de tuin, maar ook omdat deze houtsoort het toelaat om gemakkelijk bewerkt te worden. Zo worden er eenvoudig Douglas staanders en Douglas ligger gemaakt met de juiste verbindingen om jouw overkapping extra stevig te maken. Wel is het overigens altijd aangeraden om Douglas Hout goed te behandelen. De houtsoort is immers van zichzelf niet enorm duurzaam en verliest na verloop van tijd haar kleur.

Een tuinhuisje of blokhut met overkapping

U hoeft natuurlijk niet altijd voor een overkapping gerealiseerd uit Douglas Hout te kiezen. U kunt namelijk ook kiezen voor een bouwpakket in de vorm van een tuinhuisje of blokhut mét een overkapping. Door hiervoor te kiezen heeft u niet alleen een buitenverblijf waar u tijdens de heerlijke zomeravonden kunt genieten, maar heeft u ook een stukje extra opbergruimte in de tuin. Daarnaast komen deze tuinhuisjes over het algemeen in bouwpakketten met enorm duidelijke handleidingen. Zo kan een ieder zelf zijn of haar buitenverblijf opbouwen. Wel zo fijn!

Vraag altijd advies van een specialist

Het beste is natuurlijk altijd om extra moeite te steken in het inwinnen van informatie. Ga langs bij een specialist op dit gebied, of misschien zelfs wel bij meerdere. Zo zorg je er niet alleen voor dat er meerdere ogen naar jouw plannen kijken, maar kunnen er wellicht ook handige tips en tricks met je worden gedeeld. Niet iedereen bouwt immers elke dag een buitenverblijf.