V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Een belastingadviseur of een accountant

Een belastingadviseur, een accountant of een fiscalist: veel mensen weten het verschil niet. Want bij wie kun je nou terecht als je hulp nodig hebt met je financiën? Ga je naar een accountant of een belastingadviseur. Of toch naar een fiscalist? Wij leggen je uit wat de belangrijkste verschillen zijn tussen deze professionals. Dus lees snel verder en je weet bij wie je terecht kunt met jouw vraag.

Wat doet een belastingadviseur

Voor we naar de verschillen gaan kijken is het handiger om eerst eens te kijken wat een belastingadviseur precies doet. Een ander woord voor een belastingadviseur is een fiscalist. Hier hebben we het eerste probleem al opgelost, want er is geen verschil tussen deze twee. Een belastingadviseur is een specialist op het gebied van belastingen. Hij kan je helpen en adviseren over alles wat met de belasting te maken heeft. Van BTW tot het verzorgen van de belastingaangifte en het samenstellen van een financiële planning. Een belastingadviseur werkt meestal bij een accountantskantoor. Dus bij vragen over je belastingen, kun je terecht bij de belastingadviseur. Daarnaast kun je de belastingadviseur ook inschakelen om de belastingaangifte te laten doen.

Wat doet een accountant?

En dan nu de accountant. Een accountant is iemand die voor een organisatie de financiën controleert. Dit hoeft dus niet specifiek met de belasting te maken te hebben. Wel heeft een accountant ook verstand van belastingen. Maar voor de echt specifieke vragen kun je beter terecht bij een belastingadviseur. De accountant is verantwoordelijk voor de jaarcijfers van een onderneming. Hij duikt in de administratie en helpt een organisatie met alles op het gebied van financiën. Voor jouw belastingaangifte laten doen kun je ook terecht bij een accountant.

Belastingadviseur Limburg helpt je bij al je vragen

Het verschil tussen een belastingadviseur en een accountant zit hem dus met name in hun specialisme. Staat je bedrijf in Limburg en ben je op zoek naar iemand die alles over ons belastingsysteem weet? Ga dan op zoek naar een belastingadviseur Limburg. Heb je iemand nodig die je jaarcijfers eens met je doorneemt of voor andere (algemene) financiële vragen? Dan heb je een accountant nodig. Ga eens langs bij een accountantskantoor en leg je vragen voor. Zij kunnen je verder helpen en je de juiste persoon aanwijzen voor al je vragen.

https://boekhouderkaart.nl/hulp-bij-belastingaangifte/