V.I.P. Baits
Image default
Sociaal

Voel jij je eenzaam? Zo los je het op!

De afgelopen anderhalf jaar zijn van enorme invloed geweest op onze maatschappij. Zo hebben we meer binnen gezeten dan ooit en hebben we daarnaast waarschijnlijk minder mensen gezien dan ooit. De coronacrisis heeft er helaas voor gezorgd dat ontzettend veel mensen zich eenzaam hebben gevoeld en waarschijnlijk nog steeds zullen voelen. Eenzaamheid is een gevoel dat je niemand toewenst omdat het, zoals de naam al doet vermoeden, gevoel van alleen zijn ontzettend zwaar is. Het is dan ook zaak om eenzaamheid in een zo vroeg mogelijk stadium te verhelpen. 

Hobby vinden

Een hobby kan je ontzettend goed helpen bij het verhelpen van het gevoel van eenzaamheid. Dit kan trouwens een hobby in groepsverband zijn, maar ook een hobby die je alleen dient uit te voeren kan je al helpen bij het verdrijven van dit gevoel. Doordat je ergens mee bezig bent denk je op dat moment namelijk niet aan de eenzaamheid. Je gedachten gaan helemaal op in de hobby en de uitvoering van de hobby. Wanneer de hobby in groepsverband wordt uitgevoerd is de uitbanning van het eenzaamheidsgevoel uiteraard vanzelfsprekend.

Daten

Een leuke manier om in contact te komen met leeftijdsgenoten is door te daten. Dit was vroeger iets dat met name door jongeren gedaan werd, maar anno 2021 zien we dat mensen van alle leeftijden aan het daten zijn geslagen. Ben je bijvoorbeeld 50+? Dan kun je ook perfect daten met leeftijdsgenoten via bijvoorbeeld de website van VijftigPlusDating.nl. Het voordeel van deze specifieke en leeftijdsgebonden datingsites is dat je over het algemeen alleen gelijkgestemden tegenkomt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om vervelende matches of nietszeggende contactverzoeken. Benieuwd geraakt? Bezoek dan vooral eens de website van www.vijftigplusdating.nl!

Videobellen

Videobellen heeft de afgelopen anderhalf jaar enorm aan populariteit gewonnen. Dit komt met name doordat je door te videobellen het gevoel krijgt alsof de personen met wie je aan het videobellen bent daadwerkelijk naast je zijn. Je kunt ze namelijk zowel horen als zien, dichterbij een fysieke ontmoeting kom je dan ook bijna niet! Probeer dit videobellen er zo veel mogelijk in te houden als je je eenzaam voelt. Het videobellen zal je namelijk een gevoel van samenzijn geven en dit gevoel van eenzaamheid al snel wegnemen.