V.I.P. Baits
Image default
Sociaal

Dit zijn de meest bekende Nederlandse sporters van 2023:

Nederland, met zijn rijke sporttraditie en infrastructuur, heeft door de jaren heen tal van topatleten voortgebracht die zowel op nationaal als internationaal niveau hebben geëxcelleerd. Van het voetbalveld tot de zwembaden en van de Formule 1-racecircuits tot de turnzalen, Nederlandse sporters hebben indrukwekkende prestaties geleverd en records gebroken.

Bekijk hieronder het toplijstje over de meest bekende sporters van Nederland.

Meest bekende Nederlandse sporters

1. Max Verstappen – Formule 1-coureur die races heeft gewonnen in het wereldkampioenschap en de jongste coureur ooit werd die deelnam aan een Grand Prix.

2. Virgil van Dijk – Voetballer die als verdediger speelt voor Liverpool FC en het Nederlandse nationale team.

3. Frenkie de Jong* – Voetballer die speelt voor FC Barcelona en het Nederlands nationale team.

4. Sifan Hassan* – Atlete die gespecialiseerd is in de middellange en lange afstand. Ze heeft meerdere wereldrecords en wereldtitels op haar naam staan.

5. Dafne Schippers – Sprintster, tweevoudig wereldkampioen op de 200 meter en zilveren medaillewinnaar op de Olympische Spelen.

6. Arjen Robben – Voormalig professioneel voetballer die heeft gespeeld voor clubs als FC Groningen, PSV, Chelsea FC, Real Madrid en Bayern München.

7. Epke Zonderland – Turnspecialist op de rekstok, Olympisch kampioen en meervoudig wereldkampioen.

8. Ranomi Kromowidjojo* – Zwemster, drievoudig Olympisch kampioen en wereldkampioen op verschillende afstanden.

9. Mathieu van der Poel – Wielrenner en veldrijder, winnaar van verschillende klassiekers en wereldkampioen veldrijden.

10. Kiki Bertens – Professionele tennisspeelster, die in de top 10 van de wereldranglijst heeft gestaan.

Deze lijst is slechts een selectie en de sportieve prestaties van deze atleten kunnen na 2022 zijn veranderd.

Nederland heeft niet alleen een indrukwekkend verleden als het gaat om sportprestaties, maar blijft ook een broedplaats voor aanstormend talent. Deze sporters, met hun toewijding, vaardigheid en passie, zijn een inspiratie voor velen en laten zien wat er mogelijk is met hard werken en doorzettingsvermogen.

Terwijl we de prestaties van deze iconen vieren, kijken we ook uit naar de volgende generatie Nederlandse atleten die klaarstaan om de wereld te veroveren en het sportieve erfgoed van Nederland voort te zetten. Het is een trots moment voor elke Nederlander om deze sporters op het wereldtoneel te zien schitteren, en hun prestaties zullen nog vele jaren in de annalen van de sportgeschiedenis worden herinnerd.