V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Je slaapkamer verduisteren

De een slaapt het liefst in het donker, de ander heeft graag nog een beetje licht in de slaapkamer. Je slaapkamerraam verduisteren kan op vele manieren. 

Jaloezieën voor de slaapkamer

Als je je slaapkamer niet honderd procent wil verduisteren, maar graag nog een klein beetje licht naar binnen laat schijnen, dan zijn op maat gemaakte jaloezieën een hele goede oplossing. Jaloezieën zijn erg veelzijdig en geschikt voor vele soorten ramen en deuren. Tot op de millimeter nauwkeurig op maat te maken voor jouw ramen.

Jaloezieën zijn op te delen in twee hoofdgroepen: houten en aluminium jaloezieën. De houten jaloezieën hebben een wat robuustere en landelijke uitstraling dan de wat strakkere aluminium jaloezieën. Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in twee lamelbreedtes: vijf centimeter en zeseneenhalve centimeter. Beiden zijn ze te bedienen met koorden of elektrisch. Zelfs op plekken waar geen directe aansluiting op het stroomnetwerk is, is het mogelijk om elektrisch bedienbare jaloezieën op te hangen. Er zijn verschillende motoren beschikbaar die werken met een oplaadbare batterij, die maar eens in de paar maanden hoeft te worden opgeladen.

Verduisterende plisségordijnen

Plisségordijnen zijn erg geschikt om je slaapkamer bijna volledig te verduisteren. De verduisterende plissés met dubbele stof, ofwel de honingraat plisségordijnen, bestaan uit twee lagen stof, met daartussenin een blackout laagje. Deze stoffen laten geen licht en lucht door, waardoor ze niet alleen heel goed verduisteren, maar ook nog eens goed isoleren. Dat kan veel warmte schelen in de zomer en veel stookkosten in de winter.

Als je bij de plisségordijnen profielzijgeleiding bestelt, dan kan er aan de zijkanten van het gordijn ook bijna geen licht naar binnen komen. 

Plisségordijnen zijn er voor vele soorten ramen. Lichtstraten, kunststof kozijnen, draaikiepramen,  voor bijna ieder raam is er een mooi plissé op maat te maken.

Je ramen verduisteren met rolgordijnen

Veruit de meest verkochte vorm van verduisterende raambekleding is het verduisterende rolgordijn. Logisch, dit is een zeer eenvoudig te monteren voordelig product dat jaren meegaat. Er zijn vele soorten rolgordijnen. Denk hierbij aan de standaard rolgordijnen waarbij je aan de voorzijde de rol ziet, of aan rolgordijnen waarbij de rol zit weggewerkt in een luxe ronde of vierkante cassette.

Ook voor hele brede ramen zijn er rolgordijnen op maat te maken. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar met kettingbediening, of met elektrische bediening. Zelfs voor kunststof draaikiepramen zijn er mooie rolgordijn oplossingen.

Rolluiken

Rolluiken bieden veruit de beste verduistering voor je slaapkamer. Met rolluiken aan de buitenzijde van je raam kun je je ruimte zo goed als honderd procent verduisteren. Ideaal als je bijvoorbeeld nachtdiensten draait en overdag moet kunnen slapen.

Wil je graag advies over hoe je je ruimte het beste kunt verduisteren? Neem dan contact op met Marasol. Marasol is gespecialiseerd in de maatwerk oplossingen van Verano®.

 

https://marasol.nl/5-manieren-om-je-ramen-te-verduisteren/