7.6 C
Nederland
november 29, 2022
V.I.P. Baits
Image default
Games

Je thuis voelen in je eigen huis, dat moet normaal zijn

Jaarlijks verhuizen er tien duizenden mensen in Nederland. Of dit nu van de ene kant naar het land naar de ander, of 4 straten verder is, er komt veel kijken bij een verhuizing. Vooral als je verhuist naar een compleet andere omgeving. Het lastige hier aan is dat je gewend moet raken aan deze nieuwe buurt. Het kan daarom zijn dat je nog niet direct op je plek bent, je voelt je niet direct thuis. Dat is echter heel normaal.

 

Bezig blijven

Even een stapje terug. Je wilt natuurlijk dat jouw verhuizing zo goed mogelijk verloopt. Vaak schiet men in de stress omdat er zoveel tegelijk moet gebeuren. Je doet er daarom verstandig aan om een checklist te maken. Schrijf de belangrijkste dingen van boven naar onder op en werk ze langzaam af. Zo vergeet je niets en maak je het voor jezelf zo makkelijk mogelijk.

 

Huur een schoonmaakbedrijf in

Wat veel mensen over het hoofd zien tijdens een verhuizing is het poets- en schoonmaakwerk. Jouw huis is verkocht, maar moet voordat je gaat wel nog uitgeruimd én schoon gemaakt worden. Het is in deze situatie niet meer dan normaal om hier een schoonmaakbedrijf voor in te huren. Jij bent bovendien al druk genoeg moet je nieuwe huis, laat je oude huis daarom over aan een schoonmaakbedrijf.

 

Alles geordend houden

In een nieuw huis gaan wonen betekend ook dat je kunt beginnen met een schone lei. We maken ons zelf er vaak schuldig aan overbodig veel spullen op te bergen en daarbij het overzicht kwijt te raken. Hou die gedachte vast bij het inruimen en indelen van je nieuwe huis. Dit geeft je de kans op vanaf dag één alles geordend in te delen en op te bergen. Geloof me, hier ben je jezelf na een tijdje dankbaar voor.

 

Voel je je al thuis?

Jouw verhuismissie is geslaagd op het moment dat jij je voor het eerst thuis voelt in je nieuwe huisje. Bij de een is dat na dat het oude huis is leeggehaald al, en bij de ander duurt het wat langer. Kortom, geduld is een schone zaak!