10.8 C
Nederland
november 27, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Winkelen

Winter BBQ

Winterbbq

Onder de pitmasters is het een steeds bekender fenomeen aan het worden: de winter barbecue. Barbecueën is van alle tijden en seizoenen. Dat blijkt maar weer uit alle posts op sociale media waarin de echte liefhebbers door weer en wind hun hobby uitoefenen. Dat de barbecue een sterke ontwikkeling doormaakt in kwaliteit merk je wel aan alle nieuwe soorten bbq’s die verkrijgbaar zijn op de markt. Zo heb je smokers die je op hout kunt stoken en kamado’s waarmee je de grootste stukken vlees klaar kan maken. Winter barbecueën is met name populair onder de echte fanatiekelingen, deze staan buiten in de kou de heerlijkste gerechten low & slow te bereiden. Vaak in combinatie met rookhout.

Winter bbq met rookhout

Bijvoorbeeld spare ribs of een heerlijke picanha. Tijdens een bbq in de winter worden vaak grotere stukken vlees of vis klaargemaakt omdat het weer buiten vaak niet echt aantrekkelijk is. Als het regent of sneeuwt dan ga je niet lekker met de familie en of vrienden buiten zitten om eens wat hamburgertjes te prikken. Bbq fanatiekelingen gaan in de winter dus meer voor grotere stukken vlees of vis. Een picanha is zo’n groot stuk vlees wat perfect kan op zo’n moment. Het groente en aardappelgarnituurtje kan tijdens koude winterdagen binnen worden gegaard, terwijl dat heerlijke stuk vlees buiten in de bbq ligt. Een hele picanha bakken in de pan wordt dan ook lastig. Zo rond de kerstdagen trekt de winter barbecue helemaal aan, omdat je dat toch met vrienden en familie zit en veel eten nodig hebt. Wat is er dan makkelijker om even de bbq aan te zetten en een heerlijk stuk vlees of vis te bereiden. Winter barbecueën is voor de echte fanatiekeling die letterlijk niet kan wachten totdat het weer zomer is.

https://goedkoop-rookhout.nl/