V.I.P. Baits
Image default
Games

Zoek jij een baan als orderpicker? Drie tips

Wil jij aan de slag als orderpicker? Wat leuk! Veel mensen die aan het begin van hun carrière staan beginnen met een baan als orderpicker. Sommigen van hen blijven dit voor langere tijd doen. Anderen gaan andere functies bekleden en zullen wellicht nog wel eens terugdenken aan de tijd dat ze orderpicker waren. Voor weer anderen is een orderpicker een goede functie om terug de draai van het werkzame leven terug te vinden – bijvoorbeeld na een periode van ziekte.

Er zijn dus tal van redenen die mensen ertoe bewegen om orderpicker te worden. Als jij dit leest dan zul je waarschijnlijk overwegen om (of al besloten hebben dat je een) orderpicker wilt worden. In dit artikel helpen we je op weg met een aantal tips.

Tip 1. Bedenk je of je direct of via een uitzendbureau aan de slag wil

Wellicht ken je distributiecentra bij jou in de buurt die je op kunt bellen of waar je eens langs kunt gaan om te kijken of ze nog orderpickers zoeken. Als dat zo is en je kunt daar direct aan de slag, dan is dat natuurlijk super.

Voor veel mensen is het echter veel makkelijker om via een uitzendbureau aan de slag te gaan. Uitzendbureaus hebben namelijk recruiters in dienst die zijn opgeleid om te bepalen wat jouw talenten zijn en wat voor type organisatie goed bij jou past. Past het bijvoorbeeld bij jou om voor een grote organisatie aan de slag te gaan of wil je liever bij een MKB-distributiecentrum gaan orderpicken? Een recruiter van een uitzendbureau kan je goed helpen bij het zoeken van een werkgever die goed bij jou past om als orderpicker bij aan de slag te gaan.

Tip 2. Bedenk voor je solliciteert voor hoeveel uur je aan de slag wil

Als je solliciteert op een vacature omdat je graag als orderpicker aan de slag wil, dan lijkt het misschien als een sollicitatie die maar een ding kan betekenen. Bij een recruiter roept dit echter een aantal vragen op wanneer hij of zij jouw sollicitatie in behandeling neemt. Een daarvan is het type organisatie waar je het beste bij zou passen.

Een andere belangrijke vraag is hoeveel uur jij als orderpicker aan de slag zou willen. Voor de een is het namelijk een bijbaan terwijl de ander fulltime als orderpicker aan de slag wil. Voor een werkgever betekent dit laatste namelijk dat ze waarschijnlijk meer flexibiliteit hebben wat betreft de dagen ze je kunnen inplannen. Aan de andere kant kun je als part-time medewerker je flexibiliteit als orderpicker naar je toekomstige werkgever laten zien door een groot aantal dagen door te geven waarop je beschikbaar bent, bijvoorbeeld door ook voor of na lessen op school een paar uurtjes te willen werken. Zeker als je dit combineert met een bereidheid om flexibiliteit te tonen om in drukkere periodes als orderpicker meer uren te draaien dan in rustigere periodes, dan toon je je meerwaarde naar je toekomstige werkgever toe.