V.I.P. Baits
Image default
Winkelen

Waar let je op bij de aanschaf van een scooterhoes

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zijn of haar scooter binnen te stallen. Dat wil dus zeggen dat je scooter zo goed als altijd buiten staat en dus wordt blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden. Aangezien dit in Nederland niet altijd heel prettig is, is het belangrijk te kijken naar alternatieven om je scooter goed te kunnen beschermen. Scooterhoezen is er hier één van. Toch zijn er ook bij het kiezen een geschikte scooterhoes een aantal zaken waar je serieus op moet letten. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat de kwaliteit alles bepalend is. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips die ervoor zorgen dat jij je scooter op de juiste manier kunt stallen, ondanks het feit dat het buiten is.

De juiste maat

Een hoes voor je scooter is er in allerlei verschillende soorten en maten. Het is daarom dus ook van belang om ervoor te zorgen dat je weet wat je nodig hebt. De juiste maat is dus een belangrijk aspect. Net als een scooterhelm die de juiste maat moet hebben voor optimale bescherming, geldt dit ook voor een scooterhoes. Belangrijk is dus om te kijken of de hoes wel helemaal over je scooter past. Is dit niet het geval, dan heb je kans dat de regen of sneeuw alsnog onder je scooter kan komen en je scooter kan aantasten. Wat ook belangrijk is, is om rekening te houden met een eventueel windscherm. Je snap natuurlijk wel dat dit veel meer ‘hoes’ in beslag neemt, dan wanneer de scooterhoes direct over het stuur kan worden gedaan.

Kwaliteit

Scooterhoezen zijn er in verschillende soorten en maten. Dat houdt dus ook in dat de kwaliteit verschilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wat eenvoudigere hoes. Deze hoezen zijn vaak zwart en zilver bovenop. Deze hoezen zijn gemaakt van 70D polyester en zijn spatwaterdicht. Deze hoezen zijn geschikt voor de kleine regenbuien. Wanneer u uw scooter wilt beschermen tegen de grotere regenbuien dat zijn onze A-Kwaliteit hoezen het meest geschikt. Deze hoezen zijn vele malen dikker. Dat wil zeggen dat ze waterdicht zijn en je je scooter dus gerust buiten kunt laten staan.

Prijs

Alles valt en staat met het budget dat je wilt uitgeven. Heb je een beperkt budget, dan is het logisch dat een 200D kwaliteit wat lastiger gaat worden. Zorg er daarom dus ook voor dat je goed nadenkt over wat je eisen zijn en ook wat je wilt en kunt besteden. Zo zijn er hoezen verkrijgbaar van enkele tientallen euro’s, maar ook van meer dan honderd euro. Staat jouw scooters praktisch altijd buiten, dan is het aan te raden om wat meer geld uit te geven.