12.8 C
Nederland
september 26, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Tech

Waar te beginnen met Crypto

Crypto lijkt voor vele mensen een rollercoaster vol van volatiliteit waarbij vele mensen willen profiteren van de razendsnelle ontwikkeling ervan. De crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum koers maar ook Algorand hebben periodes achter de rug waarbij er pieken gehaald zijn zoals niemand verwacht had. De ervaren belegger van crypto is al enige tijd actief met deze manier van beleggen, maar hoe zit het nou met als je nieuw op deze markt bent en op zoek bent naar dezelfde kansen en de actie die hierbij komt kijken? 

Lees eens verder en start met het beleggen in de cryptocurrency waarbij je te weten komt waar je precies op letten moet en zelf een vip kunt worden in beleggen. 

4 manieren om te investeren in de cryptomarkt

Indien je wilt beginnen met het investeren in de crypto, dien je vooraf natuurlijk je financiën op orde te hebben. Oftewel een som geld achter de rug hebben die je bereid bent te verliezen. 

  1. Weet waar je aan begint en je geld op inzet

Zoals je bij iedere belegging zou doen, dien je precies te weten waar je aan begint en je geld investeert. In het geval van aandelen, is het noodzakelijk om de prospectus en ieder bedrijf achter het aandeel dieper te analyseren. Volg dezelfde gedachtegang bij cryptogeld, er zijn namelijk duizenden, waarbij ze zich allemaal anders gedragen en er elke dag nieuwe ontstaan.

 

Er zijn vele cryptocurrencies die door helemaal niets ondersteund worden, noch harde activa, noch cashflow. Waar beleggers uitsluitend afhankelijk zijn van iemand die meer betaalt voor het actief dan dat ze ervoor hebben betaald. Met andere woorden, in tegenstelling tot aandelen, waar een bedrijf zijn winst kan laten groeien en op die manier het rendement voor jouw kan genereren, dienen veel crypto valuta’s te vertrouwen op de markt zijn optimisme om winst te genereren.

  1. Laat het verleden achter je liggen

Als belegger maak je al gauw de fout om naar het verleden te kijken en deze kennis en ervaring mee te nemen naar jouw toekomstige beslissingen. Natuurlijk zijn er zaken die je als leerproces dient mee te nemen. Maar bind jezelf niet vast op wat bijvoorbeeld een axie infinity coin gedaan heeft. Indien deze vroeger veel meer centen waard was, geeft dat nog geen garantie voor de toekomst. Wat je jezelf dient af te vragen is “Zal deze trend zich in de toekomst voortzetten?”

Vraag jezelf af hoe het rendement zich in de toekomst zal ontwikkelen en waardoor dit precies tot stand gebracht kan worden. 

  1. Wat doet de volatiliteit 

Crypto heeft een hoge volatiliteit waarbij de prijzen binnen een dag of zelfs enkele minuten snel kunnen veranderen van koers. Voor ervaren en geavanceerde belegger is dit een optie aangezien deze de transacties snel uit kunnen voeren en de markt heel goed begrijpen. 

Voor de beginnende investeerder in crypto, welke de ervaring en vaardigheden nog niet bezit, lijkt het soms wel een mijnenveld. Wees niet bang, blijf kalm en handel niet emotioneel.

  1. Risicobeheersing

De manier waarop je handelt hangt samen met de risico’s die je wilt nemen. Indien je op de korte termijn handelt in crypto’s die snel veranderen van koers, loop je een groter risico. Als nieuwkomer dien je daarom goed te begrijpen hoe de markt zich beweegt. 

Indien je voor de lange termijn belegging gaat, hoef je minder snel actie te ondernemen, behalve de marktontwikkeling in de gaten te houden. In het geval een bepaalde crypto zijn waarde verliest of de stekker eruit getrokken wordt, dien je alsnog actie te ondernemen.