6.8 C
Nederland
februari 1, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Recreatie

Zelf een Camper Bouwen

Heb je ook de droom om ooit een camper te gaan bouwen? De laatste jaren zijn campers ontzettend populair geworden. Doordat steeds meer mensen de voordelen van het reizen met een camper zien en dat er een flink tekort is aan fabriekscampers worden er steeds meer campers gebouwd. 

Zo ook de camperbouw experts van by NOMADS. Zij hadden in 2019 al besloten om een camper te bouwen. Niet in Nederland maar in Nieuw-Zeeland waar ze met een simpele boormachine en een decoupeerzaag volledig zonder ervaring in twee weken een eigen camper hebben gebouwd. Op die manier hebben ze een half jaar lang heel Nieuw-Zeeland ontdekt. 

Het was de voordeligste manier om het land te ontdekken. Na afloop hebben ze de camper zelfs met winst verkocht. Zo hebben ze dus eigenlijk het hele land gratis kunnen ontdekken. Ook dat is een groot voordeel van het zelf bouwen van een eigen camper. Je verhoogt de waarde van de bus en je kunt het altijd later weer net als een huis verkopen. 

Toen zij terugkwamen in Nederland hebben ze besloten om weer een camper te bouwen om zo ook Europa te kunnen ontdekken. De camper die zij hier hebben gebouwd is net weer even wat professioneler met meer functionaliteiten. Zo beschikte hun tweede camper over een eigen watersysteem met een boiler en een buitendouche. Op deze manier konden ze met warm water hun eigen afwas doen. Daarnaast hebben ze twee grote accu’s in de camper geplaatst waardoor ze vanuit hun camper locatie onafhankelijk kunnen werken. 

De camper beschikt ook over zonnepanelen waardoor ze hun accu’s ook weer overal waar de zon goed schijnt kunnen opladen zodat de koelkast altijd van stroom kan worden voorzien. Verder heeft de camper een dakraam en een airco zodat ze ook tijdens de enorme warme dagen de camper koel kunnen houden. Fijn als je bijvoorbeeld lekker wil slapen of wil werken.

Wil je ook meer weten over het bouwen van een camper? Ze hebben een gratis e-book camper bouwen gemaakt waarin ze alles vertellen over het bouwen van een camper. Ook vind je verschillende camperbouw video’s en blogs op hun website waarin ze dieper gaan op interessante camperbouw onderwerpen. Ze hebben recentelijk ook de hele website vertaald naar het Duits zodat ze ook liefhebbers in Duitsland kunnen helpen met het bouwen van een camper. Bekijk hier de Duitse by NOMADS website.

 

https://www.bynomads.de