3.3 C
Nederland
november 27, 2021
V.I.P. Baits
Image default
Tech

Veiliger internetten doe je met een VPN

Misschien is het je wel bekend dat er tijdens het gebruik van internet gegevens worden gewisseld. Je moet het zo zien: als je op het internet rondkijkt, zul je altijd op zoek zijn naar iets. Het kunnen informatiepagina’s zijn, afbeeldingen of filmpjes, maar ook nieuwsartikelen of lappen tekst. Al deze gegevens en data is voor jou beschikbaar op het internet en je kunt het er zo vanaf halen. Maar op de achtergrond gebeurd er nog heel wat voordat je deze gegevens te zien krijgt. Er vindt altijd een uitwisseling van gegevens plaats. Zo kunnen er bijvoorbeeld locatiegegevens van je PC en modem worden gedeeld tot en met andere privégegevens die websites behoeven om jou van de door jou opgevraagde informatie te voorzien. Als je je bedenkt dat je in het dagelijkse leven waarschijnlijk heel voorzichtig omgaat met al je gegevens, is het niet ondenkbaar dat je dit online ook zou moeten doen. Maar helaas denkt niet iedereen daarover na. Als je veilig gebruik wilt maken van het internet, dan kun je dit het beste doen door gebruik te maken van een Virtual Private Network.

Wat is VPN?

Zodra je contact maakt met het internet vinden er dus allerlei gegevens uitwisselingen plaats. Een van de gegevens die wordt gedeeld is de locatie van je PC en het modem. Dit betekent dus dat het ook meteen duidelijk is waar jij je bevindt, want jij zit toch achter de computer. Daarom bestaat er een Virtual Private Network. Het doel is om jouw locatie af te schermen en een omleiding te maken naar een andere locatie zodat jouw gegevens in ieder geval niet op het internet zichtbaar zijn. Een virtueel netwerk kan overal op de wereld zijn opgezet. Je maakt dus eigenlijk gebruik van een locatie dat helemaal niet bij jou in de buurt is en waarmee sporen ook niet naar jou kunnen worden geleid. Iedereen die gebruik maakt van de Virtual Private Network kan dus gewoon gebruik maken van het internet, maar de ware locatiegegevens zullen worden afgeschermd en worden opgevangen.

Top 10 VPN aanbieders

Hieronder een top 10 van VPN aanbieders die zeker de moeite waard zijn om een keer te proberen. Houd er wel rekening mee dat niet alle VPNs gratis zijn.

1. VPN Nederland
2. NordVPN
3. ExpressVPN
4. Surfshark
5. Private Internet Access
6. Cyberghost
7. Windscribe
8. IPVanish
9. ProtonVPN
10.HideMyAss!

Waarom zou je ervoor kiezen?

Privacy is zeker niet alleen in het dagelijkse leven belangrijk, maar ook zeker online. Steeds meer criminaliteit vindt via het internet plaats waarbij hackers bijvoorbeeld proberen in te breken in de PC van een ander. Dit doen ze vaak door gegevens te achterhalen zoals bijvoorbeeld de locatiegegevens. Een andere reden waarom het zeker niet verkeerd is om goed op je privacy te letten is omdat je gegevens kunnen worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Dat is natuurlijk een heel vervelend probleem. Tot slot is het internet een hele grote wereld waarbij je het vaak niet doorhebt wat er met je gegevens gebeurd. Daarom is het maar beter om deze gegevens goed veilig te houden en ze te verbergen als je kan.

Related posts

Online marketing: een must voor ieder bedrijf!

Remdesivir kopen

Hoe kies ik de beste stofzuiger

Ben je op zoek naar de beste gaming laptop?

Wat is Dynavap?