V.I.P. Baits
Image default
Tech

Kunststof spuitgieten

Spuitgieten is een techniek die wordt gebruikt om kunststof producten te maken. Matrijzen zijn essentieel bij het spuitgieten van producten. Je kan een matrijs ook wel vergelijken met een mal, het geeft producten vorm. Kunststof granulaat wordt gesmolten en geïnjecteerd in de hotel van een matrijs, wat in de vorm is van het gewenste product. Door het afkoelen van het materiaal stolt de kunststof en neemt het de vorm van de matrijs aan. Voor het spuitgieten van kunststof bent u bij SPF Plastics aan het goede adres. Met ruim 60 jaar ervaring bent u verzekerd van kunststof producten op maat en van de hoogste kwaliteit. We denken met u na over alles wat erbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan welke kunststoffen, vormen en technieken er nodig zijn. Zo zorgen wij altijd voor het beste resultaat voor u en voor ons.

 

Matrijs spuitgieten 

 

Matrijs spuitgieten, ook wel bekend als kunststof spuitgieten, is een productieproces waarbij smeltend plastic onder hoge druk wordt ingespoten in een mal om producten te maken. Het proces begint met het verhitten van het plastic totdat het vloeibaar is. Het vloeibare plastic wordt vervolgens d.m.v. een spuitcilinder in een mal gebracht. De mal is speciaal ontworpen om de gewenste vorm van uw product te creëren. Er zijn twee belangrijke delen in het proces: de mal en de spuitmachine. De mal bestaat uit 2 helften die samen de vorm van het product bepalen. Bij matrijs spuitgieten wordt gebruik gemaakt van warmte en druk om het plastic in de bepaalde vorm te dwingen. De spuitmachine wordt gebruikt om om het plastic te verhitten, te injecteren en te koelen totdat het hard is geworden. 

 

Er zijn verschillende soorten plastic die geschikt zijn voor matrijs spuitgieten, waaronder polypropyleen, acrylonitril butadieen styreen (ABS) en polyethyleen. Elk soort plastic heeft zijn eigen unieke eigenschappen, waaronder sterkte, flexibiliteit en hittebestendigheid. Deze eigenschappen zijn bepalend voor de keuze van het plastic voor een specifiek product. 

 

Matrijs spuitgieten is een veelgebruikte techniek in veel verschillende industrieën, waaronder automotive, elektronica, medische apparatuur en nog veel meer. Het wordt gewaardeerd om de hoge nauwkeurigheid en consistentie van de producten en de kosteneffectiviteit van het proces. Matrijs spuitgieten is ook een duurzame en milieuvriendelijke productietechniek, omdat er minder materialen nodig zijn en het proces minder afval genereert dan traditionele productiemethoden. 


Als spuiterij bestaan wij al sinds 1960. Door onze ruime ervaring kunnen wij kunststof producten voor u op maat spuitgieten, geheel naar uw wens. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met SPF Plastics op.