12.8 C
Nederland
september 26, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Sport

Wat zijn de beste kinderschoenen voor gymles?

Bijna veertig procent van alle leerlingen tussen de vier en de twaalf jaar beweegt te weinig. Met bewegen wordt niet alleen sporten bedoeld, maar ook wandelen, fietsen en lekker buiten spelen. En dat terwijl voldoende bewegen heel belangrijk is voor kinderen. Hun motoriek verbetert door lekker te bewegen, ze voelen zich fijner, maken makkelijk contact met leeftijdsgenootjes tijdens het buitenspelen. Ook voelt je kind zich fitter als lekker wordt beweegt en is er minder kans op overgewicht.

Op basisscholen is er gelukkig steeds meer aandacht voor bewegingsonderwijs, zowel tijdens de gymlessen, bij het buitenspelen als tussen de lessen door in de klas. Bijna alle kinderen genieten dan ook van de gymlessen. Lekker klimmen en klauteren of een tikspelletje doen met al je vriendjes en vriendinnetjes. Om prettig te kunnen bewegen, is het belangrijk om goede sportkleding te dragen. Deze kleding is luchtig, valt soepel en ziet er natuurlijk leuk uit. Kies ook voor de juiste kinder gymschoenen. Wij vertellen je hier meer over de perfecte gymschoen van het schoenenmerk Shoesme.

Kinderschoenen van Shoesme

Ruim twintig jaar geleden werd het baby- en kinderschoenen merk Shoesme opgericht. Het bijzondere aan de kinderschoenen van Shoesme is dat ze zo ontworpen worden dat ze perfect aansluiten bij de ontwikkeling van de voet van kinderen. Daarnaast zijn de schoenen ook trendy en van een zeer goede kwaliteit. Het merk is hierdoor al vele jaren niet meer weg te denken uit de rekken van vele schoenwinkels.

Dit topmerk biedt ook een hippe collectie gymschoenen aan, zowel voor jongens als voor meisjes.
Bij het kiezen van de juiste kinder gymschoenen moet je met een aantal dingen rekening houden. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips voor je.

Kinder gymschoenen

De juiste maat

Kies gymschoenen in de juiste maat, dat wil zeggen dat er ruim een centimeter plek over mag zijn aan de voorkant van de schoen. Controleer tijdens iedere schoolvakantie of de schoen nog goed passend is. Kijk ook of de schoen aan de zijkanten goed om de voet sluit, de schoen mag niet te wijd of te smal zijn.

Klittenband of veters

Kinderen die nog niet zolang op school zitten, kunnen meestal nog niet zelf hun veters strikken. Koop voor kinderen tot ongeveer zes jaar oud daarom klittenband schoenen, deze kunnen ze zelfstandig aantrekken en na de gymles ook weer snel uittrekken. Kinderen zijn er trots op dat ze dit al zelf kunnen en ook voor de leerkracht is dit handig. Oefen wel al vanaf vijf of zes jaar met het strikken van veters, bijvoorbeeld met een strikplankje. Voor kinderen die naar groep drie gaan, kun je beter gymschoenen met veters kopen. Met het strak aantrekken van de veters, sluit de schoen namelijk iets beter om de voet dan een schoen die sluit met klittenband.

De juiste schoenzool

Tijdens het gymmen in de sporthal of speelzaal mag de zool van de schoen geen strepen op de vloer achter laten. De gymschoenen van Shoesme hebben lichte zolen, die niet afgeven. Tevens zijn deze zolen soepel en voorzien van een antislip laag, ideaal tijdens het bewegen.