14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Recreatie

Hier moet je aan denken als je wilt beginnen met paardrijden

Paardrijden is misschien wel een van de mooiste hobby’s die er bestaat. Dit komt omdat in deze hobby mens en dier op een unieke manier samenkomen. Je voelt je als mens volledig vrij op de rug van het dier en het paard kan heerlijk vrij door de wei wandelen. Dit is dan ook een van de weinige hobbies waar zowel de mens als het dier tegelijkertijd van kunnen genieten. We begrijpen het dan ook heel goed als het je leuk lijkt om te beginnen met paardrijden. Als dit het geval is, dan moet je snel verder lezen! In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je kunnen helpen bij het beginnen met paardrijden.

Ruimte

Een paard is een van de grootste dieren die de mens kan houden. Je dient hier dus ook rekening mee te houden. Als je van plan bent om een paard te kopen, dan dien je hier ook de ruimte voor te hebben. Over het algemeen geldt de stelregel dat je voor een paard minimaal één hectare aan ruimte nodig hebt. Deze ruimte heeft het paard nodig om lekker in rond te kunnen rennen. Daarnaast dien je ook over flink wat opslagruimte te beschikken als je een paard koopt. Hier kun je bijvoorbeeld je helm, je winterdeken en je andere paardgerelateerde accessoires in bewaren.

Aanschaffen van producten en eten

Voordat je kunt beginnen met paardrijden dien het paard eerst in topconditie te zijn. Dit realiseer je door het paard voldoende en daarnaast het juiste eten en drinken te geven. Hoe beter jij het dier verzorgd, hoe beter het paard ook in zijn of haar vel zal zitten. Wanneer het paard lekker in het vel zit zal het dier ook veel rustiger in de wei zijn. Je kunt op een paard dat lekker in zijn of haar vel zit dan ook veel beter paardrijden dan op een redelijk tot slecht verzorgd paard. Deze verzorging dient overigens niet alleen plaats te vinden als je bij het paard bent. Je dient er ook voor te zorgen dat er voldoende voer en drinken in de bakken zit als je niet bij het paard aanwezig kunt zijn. Ook dien je het weer goed te bekijken. Gaat het bijvoorbeeld regenen? Zorg er dan voor dat je het paard achterlaat met de regendeken aan.