V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

De voordelen van een satijnen kussensloop voor het haar

Een satijnen kussensloop heeft veel voordelen voor het haar. Ze worden dan ook niet voor niets regelmatig door kappers aangeraden. Vroeger sliepen veel vrouwen na een kappersbezoek op een satijnen kussensloop.  Zo bleef het haar beter in model zitten om zo lang mogelijk profijt te hebben van een bezoek aan de kapper. Maar de zijden kussenslopen hebben nog veel meer voordelen.

 1. Geen klitten in het haar

  Satijn en zijde zijn hele fijne en gladde stoffen. Normaal katoen is een stuk ruwer en veroorzaakt daardoor veel wrijving gedurende het slapen. Door het draaien in de slaap kunnen de haren gemakkelijk in de war raken. Hierdoor ontstaan klitten en knopen in het haar. De gladde satijnen stof veroorzaakt deze wrijving niet. De haren glijden vele malen makkelijker waardoor klitten en knopen geen kans krijgen.

 2. Minder snel gespleten haarpunten

  De ruwe katoenen stof veroorzaakt niet alleen klitten en knopen, maar ook gespleten haarpunten in het haar. Door de wrijving raken haarpunten snel beschadigd. Hierdoor splijten haarpunten gemakkelijk of breken zelfs helemaal af. Door de zachte stof van de satijnen kussenslopen wordt dit voorkomen.

 3. Glanzend haar dankzij de satijnen kussensloop

  Een normale katoenen sloop heeft een absorberende werking. Dit betekent dat de stof water opneemt. Door de absorberende werking van de katoenen stof kan het haar dan ook erg droog worden. Satijn heeft deze eigenschap niet. Door satijn wordt het haar niet droog, maar blijft het juiste gehydrateerd. Doordat het haar gehydrateerd blijft verliest het zijn glans niet.

 4. Betere opname nachtcrèmes

  De absorberende werking van katoen zorgt niet alleen dat het haar snel uitdroogt, maar absorbeert hierdoor ook onnodig nachtcrèmes. Dat is niet alleen enorm zonde van het product, het zorgt er ook voor dat het product veel minder goed zijn werk kan doen. Op deze manier heeft een haarmaskertje dat gedurende de nacht dient in te trekken veel minder effect. Satijn absorbeert het product niet waardoor het product wordt opgenomen door het haar in plaats van de kussensloop.

 5. Een satijnen kussen slaapt heerlijk verkoelend

  Tot slot zijn satijnen kussenslopen ook nog eens heerlijk temperatuur regulerend. Dit houdt in dat de slopen in de zomer verkoelend aanvoelen en in de winter juist lekker warm aanvoelen. De zijden slopen hebben dus niet alleen vele voordelen voor het haar maar zorgen ook voor een heerlijke nachtrust.

satijnen kussensloop

Kleuren en formaten 

Wij zijn inmiddels om en slapen op een satijnen kussensloop van Satin Sleepers. De kussenslopen zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en twee verschillende formaten. Het standaard formaat van 60×70 cm en het kleinere formaat van 50×60 voor de kleinere kussens. Een bestelling was zo geplaatst en de volgende dag lagen de sloopjes al bij ons in de brievenbus.

 • Beschikbare kleuren: wit, creme, zilver, zwart, paars, roze, fuchsia, rood, groen, goud, lichtblauw en donkerblauw
 • Beschikbare formaten: standaard formaat (60×70 cm) en het kleine formaat (50×60 cm)

Diervriendelijk en veganistisch 

Wat ook een erg belangrijk punt voor ons was is dat de satijnen slopen geheel diervriendelijk en veganistisch zijn. Sommige zijden slopen zijn dit namelijk niet. Dit komt omdat ze gemaakt worden van het bijproduct van de zijderups. Hierdoor is zijde geen diervriendelijke stof. Het is voor ons belangrijk om enkel gebruik te maken van veganistische schoonheidsproducten. Gelukkig voldoen de satijnen sloopjes hier wel geheel aan! Dit is voor ons een groot pluspunt.

En wie nog steeds niet overtuigd is kunnen we alvast verklappen dat er niet alleen voordelen zijn voor het haar. De zachte satijnen kussensloop heeft namelijk ook nog eens vele voordelen voor de gezichtshuid. Dat is nog eens een multifunctioneel product!

https://www.satinsleepers.nl/