14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Je bedrijf groener maken

De mens gaat steeds duurzamer leven. Rekening houden met het milieu en al het moois van moeder natuur is iets wat steeds vaker voorkomt. Eigenlijk is het daarom best logisch als bedrijven groener zouden worden. Dit is efficiënter en winstgevender op de lange termijn. Als bedrijf zijnde kun je op allerlei vlakken wijzigingen aanbrengen. Uiteindelijk bezuinig je ontzettend veel (meer dan je denkt!) en dit komt je bedrijf ten goede.

Tips voor een duurzamer bedrijf

Je bedrijf verduurzamen kan op talloze manieren. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor energiezuinige lampen. Bij sommige bedrijven worden niet alle delen van een kantoor gebruikt en dan zijn bewegingssensoren een uitkomst. Deze zullen pas aanspringen zodra iemand een ruimte binnen komt. Daarnaast zou je de temperatuur kunnen verlagen. Een vaste temperatuur op kantoor, zorgt voor minder energieverbruik. Een bedrijf verduurzamen kan verder bijvoorbeeld door gebruik te maken van gerecycled papier, een groene koffiecorner, milieuvriendelijke schoonmaakproducten, oplaadbare batterijen gebruiken en nog veel meer! Bovendien is er bij veel bedrijven sprake van de zogeheten EED audit. EED staat voor Energy Efficiency Directive en is een richtlijn die gemaakt is om efficiënter met energie om te gaan. Niet elk bedrijf dient een verplichte EED audit uit te voeren. Alleen grote ondernemingen met minimaal 250 personen in dienst en een jaaromzet groter dan 50 miljoen euro met daarbij een balanstotaal van meer dan 43 miljoen euro (op jaarbasis).

Waarom zou je je bedrijf duurzamer maken?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je voor een groener bedrijf zou moeten zorgen. Zo is het goed om het energieverbruik te verlagen. Daarnaast is de voortdurend veranderende regelgeving doorslaggevend voor veel bedrijven. Uiteindelijk zal er een prettigere werkomgeving ontstaan en hier heeft iedereen op kantoor baat bij. Daarnaast kan een bedrijf subsidies ontvangen van de overheid, zodat ze ook daadwerkelijk kúnnen verduurzamen. Bovendien werkt het alleen in je voordeel als je als bedrijf een groen imago hebt. Natuurlijk is het heel mooi als je zoveel mogelijk rekening houdt met het milieu. De regelgeving zal alleen maar strenger worden, dus hoe eerder je begint met groener worden, hoe beter.

EED Energie Audit