7.6 C
Nederland
november 29, 2022
V.I.P. Baits
Image default
Recreatie

Auto Huren Curacao – Hoe doe je het voor de laagste prijs?

Met de hoge kosten van een auto huren op Curacao is de prijs soms het gemak bijna niet meer waard. Natuurlijk heeft de stijgende prijs van benzine aan de pomp niets te maken met hoge autohuurprijzen. Momenteel is de grootste reden van de hogere prijzen, het feit dat er een enorme schaarste is aan huurauto’s op Curacao. Veel autoverhuurbedrijven zijn door de covid crisis failliet gegaan. En die wel overleefd hebben, hebben veel auto’s moeten verkopen om te kunnen overleven.

Maar wat de meesten van ons niet beseffen, is dat het grootste deel van wat er op uw huurrekening staat, te wijten is aan verborgen kosten. Deze kosten kunnen zelfs bijdragen tot de helft van wat autoverhuurbedrijven bij u in rekening brengen. Dit geld met name voor de autoverhuurbedijrven die op Curacao Hato Airport zijn gevestigd.

De meeste autoverhuurbedrijven zullen u dit niet vertellen, maar de meeste van die verborgen kosten voor het huren van een auto op Curacao zijn optioneel. U kunt geld besparen door ze op uw autohuurrekening te laten verwijderen. We laten je zien wat deze verborgen kosten zijn, wat ze betekenen en hoe je ze kunt vermijden.

Luchthavenbelastingen en toeslagen brengen autoverhuurbedrijven u extra in rekening voor het gemak van het ophalen van uw huurauto op de luchthaven. Deze extra service kan zelfs oplopen tot 20% van uw totale factuur. De reden dat ze u meer in rekening brengen wanneer u uw auto op de luchthaven wilt ophalen, is vanwege belastingen en concessievergoedingen. Elke keer dat ze een huurauto naar de luchthaven brengen, moeten autoverhuurbedrijven concessievergoedingen betalen aan het luchthavenmanagement. Het bureau moet ook bedrijfsbelastingen betalen aan de lokale overheid voor het zakendoen op de luchthaven. Huur dus geen auto op Curacao Hato Airport bij de grote merk verhuur bedrijven. Dan weet je namelijk zeker dat je de hoofdprijs mag betalen. Beter huur je een auto op Mambo Beach, in Punda of Otrabanda, op Jan Thiel, Piscadera, Pietermaai, Banda Abao of laat je de auto bezorgen bij je accomodatie. Veel van de autoverhuurbedrijven op Curacao brengen je auto gratis naar je hotel of vakantie appartement.

De meeste luchthavens en sommige verhuurbedrijven hebben een gratis shuttleservice met vaste routes. Zo kun je dus goedkoop een auto huren op Curacao. Om deze verborgen kosten van uw autohuurrekening te verwijderen, profiteert u van deze gratis service en laat u uw auto inleveren op een locatie buiten de luchthaven. Op die manier verlaagt de autohuurder de kosten en wordt u niets extra in rekening gebracht voor hun service.

Vrijwaring voor schade door aanrijding of verlies is de extra euro 10- euro 25 die u per dag moet betalen om aansprakelijkheid voor eventuele schade aan uw huurauto te voorkomen, op voorwaarde dat de schade niet is veroorzaakt door grove nalatigheid.

De meeste autoverzekeringen en creditcardverzekeringen dekken huurauto’s als onderdeel van hun standaarddekking. Controleer of uw verzekeringsmaatschappij huurauto’s dekt en zo ja, laat de Loss Damage Waiver verwijderen. Je bent gewoon geld aan het weggooien als je bovenop je reguliere verzekering voor aanrijdingsschade betaalt.

Op het eerste gezicht lijken een prepaid tank benzine een geweldig idee. Stelt u zich eens voor dat u uw huurauto met een volle tank krijgt. U hoeft dan onderweg niet langs benzinestations te stoppen en u kunt de auto desgewenst met een lege tank inleveren.

 

De meeste auto huurders kunnen echter niet volledig een volle tank benzine verbruiken. U krijgt geen geld terug als u niet al uw benzine opgebruikt. Het is nog steeds goedkoper om uw eigen huurauto te tanken, u hoeft alleen te betalen voor de hoeveelheid brandstof die u echt nodig heeft.

Als u uw huurauto aflevert op een andere locatie dan waar u deze heeft opgehaald, kunnen er inleverkosten in rekening worden gebracht. Drop-off kosten variëren van bedrjif tot bedrijf. Sommige autoverhuurbedrijven op Curacao rekeken geen drop-off kosten, terwijl andere kosten hebben die oplopen tot 1000 euro.

Lever uw auto dus zoveel mogelijk in bij het oorspronkelijke ophaalpunt. Als het niet mogelijk is om uw auto op dezelfde plaats terug te brengen, zoek dan naar inleverplaatsen waar de kosten minimaal zijn.

De vergoeding voor vervroegd inleveren is iets dat autoverhuurbedrijven u in rekening brengen als u uw auto te vroeg inlevert. Een autoverhuurbedrijf kan u10- 15 euro per dag in rekening brengen voor vroegtijdige teruggave. En alsof dat nog niet genoeg is, zullen ze ook uw huurtarieven wijzigen. In plaats van u hun weektarief in rekening te brengen, brengen zij u hun dagtarief in rekening. U moet niet alleen betalen voor uw vroege retourkosten, u moet ook betalen voor dat tariefverschil. Om uzelf te behoeden voor het betalen van honderden euros aan kosten, moet u ervoor zorgen dat u uw huurauto inlevert op de exacte datum die in uw contract staat vermeld.

De meeste verborgen kosten die autoverhuurbedrijven aan uw rekening toevoegen, zijn te wijten aan boetes voor het overtreden van uw huurcontract. Daarom moet u uw huurcontract lezen en begrijpen voordat u het contract ondertekent. Vraag uw autoverhuurbedrijf om ervoor te zorgen dat alles in uw contract staat. Door alles te weten over uw contract, kunt u boetes vermijden en uw autohuurkosten op Curacao tot een minimum beperken.

https://veiligautohurencuracao.nl/