V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Zo bespaar je zakelijk op je brandstofkosten

De prijzen van energie zijn momenteel erg onvoorspelbaar. Elektrisch rijden zit in de lift, maar met de hoge prijzen van elektra, is het niet meer zo voordelig. Veel mensen blijven dus hangen op de benzine en diesel. Ook scheelt dat je een investering van het aanschaffen van een nieuwe auto. Toch liggen er kansen hoe je je verbruik direct kunt verminderen, ongeacht welke auto je rijdt.

Zakelijk besparen

Als je zakelijk least maak jij je niet druk met je tankpas. Maar voor de zzp’er is het een ander verhaal. Zeker in de praktisch banen zijn busjes en pick up trucks echte veelverbruikers. Neem bijvoorbeeld de populaire Dodge Ram. Geliefd bij de ondernemer die met een aanhanger rijdt. Trekt gemakkelijk een tandemasser en levert veel power. Maar er zijn diverse Dodge Ram onderdelen die het verbruik beïnvloeden. Denk aan bandenkeuze, opzetdelen voor de laadruimte en natuurlijk het type motorblok. 

 

De ene keer heb je vol vermogen nodig terwijl je een volgende keer ontspannen over snelweg rijdt. Dat kan ook prima op LPG bijvoorbeeld. Een lpg tank inbouwen in ook nu nog steeds interessant. De literprijs is een stuk voordeliger dan benzine terwijl het rendement per liter niet veel slechter is bij zo’n grote auto.

Banden controleren

Een hele simpele. Check je bandenspanning! Een te lage bandenspanning heeft een directe invloed op je verbruik. Simpelweg wat meer lucht kan je direct 20% brandstof besparen. In euro’s is dat meer dan interessant. Kijk wat je extra rijdt op een tank.

Zoek de klussen dichter bij huis

Probeer meer in je eigen omgeving te werken. Reken de besparing per dag maar eens uit op het project waar je nu werkt. Stel dat je dat de helft dichterbij had kunnen doen. Zoals gezegd is elke liter of kwh nu directe winst. Niet voor niets blijven mensen meer thuis werken. Het bespaart reistijd en geld dat je zeker niet altijd volledig vergoed krijgt van de klant of werkgever. 

 

Ook als zzp’er is dit de moeite. Bijvoorbeeld voor een hovenier of aannemer. En heb je nu zo’n klus dicht bij huis te pakken. Informeer eens in de buurt. Liggen er andere kansen. Mond tot mond reclame helpt je hier aan extra werk terwijl de besparing je onderaan de streep meer marge levert. Zo zie je maar. Brandstof bespaar je zowel op een directe, maar ook een indirecte manier. In beide gevallen is het directe winst in keiharde euro’s.