0.3 C
Nederland
november 30, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Wat zijn de kosten van een WordPress website maken?

Wat zijn de kosten van een WordPress website maken?

Dat je tegenwoordig niet meer zonder website kunt, dat is voor velen natuurlijk geen verrassing. Toch zien we nog te vaak, dat dit een ondergeschoven kindje is, vooral bij een kleinere onderneming. Toch kun je ook als bijvoorbeeld plaatselijke bakker nog meer extra omzet genereren, door ervoor te zorgen dat ook mensen buiten de regio je weten te vinden. Ondanks dat je wellicht het gevoel hebt dat de meeste mensen je wel weten te vinden, zul je verbaasd zijn over het feit hoeveel mensen ook in je eigen regio geen idee hebben wat je exact allemaal doet. Door ervoor te zorgen dat je zichtbaar bent, zal je zien dat dit ook je omzet ten goede komt. Dus vraag jij je af wat de WordPress website maken kosten zijn en waar deze allemaal uit bestaan, is het goed om onderstaande rustig door te lezen.

Maatwerk

De WordPress website maken kosten kunnen flink verschillend zijn. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je kiest voor een maatwerk website, dit flink in de papieren kan lopen. Toch kun je ook met een standaard template al een heel eind komen. Vooral wanneer je website enkel het visitekaartje is, zullen de WordPress website maken kosten redelijk beperkt kunnen blijven. Wanneer je ook daadwerkelijk een webshop gaat runnen, dan zullen er wat extra functionaliteiten moeten worden toegevoegd. Dit zal daarentegen wel een stukje prijziger kunnen worden. Maar ook hier geldt, dat je de WordPress website laten maken kosten zo gek kunt maken, al dat je zelf wilt.

Hosting

Wanneer je een kleine website hebt, dan zal deze niet veel kracht nodig hebben. Het volstaat dan vaak om een relatief lichte hosting te kiezen. Heb je een webshop met honderden producten, dan zal dit een ander verhaal worden. Zorg er dan dus voor, dat je zorgt dat je hosting sterk genoeg is. Is dit niet het geval, dan zal de snelheid drastisch dalen, waardoor je klanten sneller geneigd zullen zijn om je website of shop te verlaten. Naast de WordPress website maken kosten, moet je dus ook rekening houden met de maandelijkse kosten voor hosting. Deze kosten zullen voor een gemiddelde webshop meestal ergens tussen de 30 en 60 euro per maand liggen.

SEO

Een website maken is één, maar vindbaar worden en blijven in Google, dat is een ander verhaal. De WordPress website maken kosten zijn dus vaak een eenmalige investering, maar dat geld voor je SEO dus niet. Het is belangrijk constant te blijven werken aan je website. Dat betekent dat je website up-to-date moet zijn en regelmatig moet worden voorzien van nieuwe en vooral relevante content. Op deze manier zal Google je steeds meer gaan zien als een autoriteit waardoor je beloont wordt met betere posities in de zoekresultaten. 

Zelf WordPress website maken kosten

Vind je de WordPress website maken kosten wanneer je dit uitbesteed te duur? Dat kan! Je kunt er dan voor kiezen om zelf aan de slag te gaan, maar of dit wel zo verstandig is, dat is een ander verhaal. Op het eerste gezicht lijkt het misschien eenvoudig, maar je zult merken, dat wanneer je eenmaal begint er toch een stuk meer bij komt kijken, dan je waarschijnlijk van te voren had kunnen voorzien. Het uitbesteden is dan een verstandige keuze. Door de kennis en ervaring van een marketingbureau, hoef je zelf niet opnieuw het wiel uit te vinden en weet je zeker dat de basis goed staat. De WordPress website maken kosten zullen dan wel een stukje hoger liggen, maar je zult merken dat dit op lange termijn absoluut z’n vruchten afwerpt.