V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Wat is een detacheringsbureau?

Ben je op zoek naar flexibele arbeidskrachten voor specialistische werkvlakken? Of ben je iemand die op zoek is naar een baan en wil je een groot netwerk opbouwen? In beide gevallen is het verstandig op te gaan samenwerken met een detacheringsbureau. Maar waarom zou je voor een detacheringsbureau kiezen? En wat doet een detacheringsbureau precies? In deze blog vertellen wij precies wat ze doen en waarom het grote voordelen kan hebben. Lees snel verder om alles ins en outs te ontdekken.

Wat doet een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau is de bemiddelaar tussen vraag en aanbod. Het aanbod bestaat uit professionals binnen verschillende vakgebieden. Zij staan onder interim contract bij het detacheringsbureau, maar gaan op opdrachtbasis aan de slag bij verschillende bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn interim HR professionals, maar ook interim financieel adviseurs. Interim professionals zijn inzetbaar bij vraagstukken binnen verschillende soorten bedrijven. Dit is de reden waarom detacheringsbureaus veel investeren in opleiding en trainingen.

Voordelen van werken via een detacheringsbureau

Er zijn meerdere voordelen van op contract staan bij een detacheringsbureau. Zo bouw je een groot netwerk op. Dit komt met name omdat je op verschillende plaatsen binnen verschillende vakgebieden werkzaam bent. Ook zorgt een detacheringsbureau voor een mooie leercurve. Dit komt omdat zij investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling binnen je vakgebied. Naast dit alles ben je als interim professional verzekerd van je contract en salaris. Ook als er tijdelijk geen opdracht beschikbaar is.

Voordelen van werknemers vinden via een detacheringsbureau

Een detacheringsbureau heeft niet alleen voordelen voor werknemers, maar ook voor werkgevers die mensen zoeken. Zo neemt een detacheringsbureau het complete werven en selecteren van nieuwe kandidaten uit handen. Hierdoor bespaar je veel tijd die je als bedrijf kunt steken in zaken zoals ontwikkeling. Zo vinden ze ook gemakkelijker en sneller mensen die goed passen binnen het bedrijf. Interim professionals zijn mensen die gespecialiseerd zijn in een vakgebied. Om die reden weet je zeker dat als het detacheringsbureau iemand aanwijst voor je bedrijf dat hij beschikt over de nodige expertise. Interim professionals zijn ook altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

https://recruitmentcenter.nl/interim-hr/