V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Wat heb ik nodig voor mijn webwinkel?

Je wilt een webwinkel beginnen? Ook als je klein mee begint, heb je al diverse dingen nodig. Als je het plan hebt om de winkel bij succes te laten groeien, dan dien je een goede basis daarvoor te hebben. Het is dan nuttig om een bedrijfsplan te hebben geschreven. Dat hoeft nog niet in detail te zijn uitgewerkt, maar dat dient wel een lijn uit te zetten. Als je succesvol wilt zijn, dan moet je de redenen kunnen geven waarom je succesvol zal zijn. Er zijn al heel veel webwinkels. Hoe kan je een plaats op de markt veroveren? Bijvoorbeeld met unieke producten en/of met lage prijzen en/of goede dienstverlening? Daarover dien je te hebben nagedacht.

Domeinnaam

Een goede domeinnaam, wat de naam is waarmee je webwinkel op het internet bekend zal zijn, is een belangrijk startpunt. Het komt regelmatig voor dat de domeinnaam ook de bedrijfsnaam wordt. Stel je wilt vanuit Oss online boeken verkopen, dan zou ‘deboekhandeloss.nl’ een goede domeinnaam zijn.

Webwinkelsoftware

Een mooie en toegankelijke website is een noodzakelijk visitekaartje. Er is software die speciaal voor webwinkels is ontwikkeld. Die biedt een platform waarop je webwinkel kunt(laten) bouwen.

Seach Engine Optimization

Seach Engine Optimization (SEO) is zeer belangrijk, want je wilt dat je webwinkel door consumenten op het internet wordt gevonden. Je houdt dan bij de inhoud en structuur van je website rekening met hoe zoekmachines werken. Weet je weinig van SEO af, schakel dan een deskundige in.

Webhost

Je website dient op een webhost te worden geïnstalleerd. Er is voldoende aanbod van webhosts en je kunt later van dienstverlener veranderen.

Betalingswijzen

De potentiële kopers dienen vertrouwen te hebben in de betalingswijzen die je aanbiedt. iDEAL is een heel bekende en veel gebruikte. Die betaalwijze geeft vertrouwen, maar er zijn er meer.

Snelle en betrouwbare levering

Een snelle en betrouwbare levering is zeer belangrijk, vanwege de concurrentie. Veel webwinkels beloven dat ze bestellingen binnen 24 uren zullen afleveren. Als je klein bent en je verkoopt boeken, dan heb je geen groot magazijn nodig. Als je een grote ruimte in je huis hebt, dan zou je daarmee kunnen beginnen. Je zult een koeriersdienst moeten gaan inschakelen, die snel aflevert. Voor een juiste bezorging dienen producten te worden ingepakt en van verzendetiketten te worden voorzien. Bij voorkeur gebeurt het afdrukken van verzendetiketten vanuit een geautomatiseerd systeem. Dat verkleint de kans op fouten. 

Verzendetiketten

Waarborg

Een andere punt dat de consument vertrouwen geeft, is dat je een keurmerk voor je webwinkel hebt, zoals van Thuiswinkel Waarborg.

Magazijnsoftware

Als je klein bent en je werkt alleen, dan zal je niet zo gauw magazijnsoftware nodig hebben. Maar als je webwinkel, je omzet, het aantal medewerkers en je productaanbod gaan groeien, dan wordt een goed magazijnsysteem onmisbaar. Je zult er ook terugzendingen mee moeten kunnen verwerken.