V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Vrijer ademen

Heb je ook last van een verstopte neus de laatste tijd? Of misschien juist eentje die maar blijft lopen. Lichte hoofdpijn, benauwdheid, duizeligheid misschien? Het zijn symptomen die het hele jaar door kunnen voorkomen. Ze zullen alleen niet perse het hele jaar dezelfde oorzaak hebben. Weet jij waarom je soms niet genoeg adem lijkt te krijgen? Ben je misschien ergens allergisch voor? Hieronder kun je wat tips vinden om vrijer te ademen.

Hooikoorts

Eén van de meest voorkomende oorzaken gedurende ongeveer de helft van het jaar is hooikoorts. Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie op de verspreiding van pollen (stuifmeel) van buitenaf. Hoewel het lijkt alsof alle planten en bomen tegen je zijn, zijn het eigenlijk maar een paar soorten vaak. Het is een verstoring van de verdediging van je lichaam. Deze denkt namelijk dat die paar soorten stuifmeel waar jij heftig op reageert vijandelijke indringers zijn, maar dat zijn ze niet. Je kunt vanzelf over hooikoorts heen groeien, maar vaak is het wenselijk om anti-histamine pillen te slikken. Ook bestaat er sterkere hooikoorts medicatie en/of neusspray, deze kunnen je ook goed helpen als de gewone anti-histamine van de drogisterij niet helpt.

Lucht filteren

Er zijn apparaten die, ongeacht waar je niet goed tegen kunt, de lucht zuiveren. De lucht wordt simpelweg aangezogen, alles wat er in zit zoals haren van dieren of pollen wordt opgevangen door een filter, en de verse lucht wordt weer naar buiten geblazen. Dit kan een hele verademing zijn voor mensen die last hebben van te weinig adem krijgen.

Vage klachten

Heb je het gevoel dat je adem samenhangt met andere vage klachten zoals milde hoofdpijn, een verstopt oor, jeuk in je keel en andere dargelijke symptomen? Heb je daarnaast geen hooikoorts? Dan kan het ook zijn dat dit met voeding te maken heeft. Let eens op waar je lichaam op reageert, en laat op die manier sommige voedingsstoffen achterwegen. Producten met bijvoorbeeld veel suiker of vet kunnen je lichaam hinderen waardoor je uiteindelijk slechter kunt ademen.

Tapijt reinigen Maastricht

Naast hooikoorts is een overgevoeligheid voor huisstofmijt ook een veel voorkomende oorzaak. Dit herken je vaak aan een loopneus of verstopte neus, maar het kan ook zorgen voor andere reacties zoals bijvoorbeeld eczeem. Het is goed om, als je hier last van hebt, plekken te (laten) reinigen die veel stof vasthouden. Zorg er dus voor dat je niet maar één keer per jaar je dekbed wast. Ook kun je lokaal specialisten vinden zoals tapijt reinigen Maastricht. Bij tapijt reinigen Maastricht weten ze precies wat ze moeten doen om je tapijt weer schoon en stofvrij te maken.

https://www.koremanmaastricht.nl/tapijtreiniging/