14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

De makkelijkste uitbreiding van eigen huis

Openen en licht

Het openbreken van muren die niet essentieel zijn voor de ondersteuning van de woning (of het vervangen door steunbalken) kan namelijk een behoorlijke zucht aan ruimte opleveren. Zo heb je opeens een open keuken die overloopt in de woonkamer, iets dat garantie geeft voor meer kookplezier en ruimte. Ook licht creëert op zijn minst de illusie van meer ruimte, dus als je plek hebt voor een extra raam of een groter raam dan kan dit je woning laten ademen en moderniseren.

Overkapping aan huis

Een goedkope, makkelijke uitbreiding is door een overkapping aan huis te plaatsen. Hiermee maak je van een stukje achtertuin al snel een extra stukje waar je droog kunt verblijven. Om een veranda te maken zoek je simpelweg op overkapping aan huis en selecteer je wat voor materiaal je wilt en voor welk budget. Hiermee heb je zo een offerte voor een kleine uitbreiding. Je hebt al een veranda vanaf minder dan duizend euro!

Hoogbouw

Hoewel het met een puntdak al snel duur en ingewikkeld wordt, is er voor mensen die een gedeelte hebben met een plat dak nog best wel wat te halen als het op verbouwen en ruimte aankomt. Je kunt namelijk in principe een verdieping bovenop dat dak zetten. Dit is een wat duurdere aanbouw, maar wel eentje die meteen de moeite waard kan zijn. Als je opeens twintig tot veertig vierkante meter extra hebt aan je huis, dan kun je daar een hele hoop mee doen!

Tuin

Heb je een tuin, dan heb je opties. Zo kan een tuinhuis een fijne vervangende plek worden als je niets wilt doen met een aanbouw aan eigen huis. Hier kun je dan gaan lezen, potten en planten, knutselen, noem het maar op. Een tuinhuis kun je al snel kant en klaar kopen, en daarom hoeft het niet veel extra moeite te kosten. Ook kun je een overkapping verderop in de tuin maken om daar bijvoorbeeld een fijne relaxplek te plaatsen. Denk aan een schommelbank, een vuurkorf, of een jacuzzi!

https://noe-mar.nl/