V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Onthard je leidingwater met een waterontharder

We boffen in Nederland met de kwaliteit van ons water. Ja, we horen wel eens verhalen van chemische troep die in het water gedumpt wordt, maar over het algemeen zijn de toxische waarden in ons leidingwater ‘OK’. Waar we in Nederland (en ook de landen om ons heen) last van hebben is dat we kalkhoudend water hebben. In ons water zit calcium, wat ook het vervelende fenomeen ‘kalkaanslag’ met zich meeneemt.

Vroeger had je gewoon pech met de kalkaanslag in je huis maar tegenwoordig zijn er apparaten op de markt die je kan aansluiten op je leiding waardoor de calcium weggefilterd wordt: de waterontharder. De waterontharder heeft een aantal jaar geleden zijn intrede gemaakt op de Nederlandse markt en er wordt ondertussen zo’n 70.000 keer per maand op ‘waterontharder’ gezocht. Een enorme markt dus!

Waarom een waterontharder?

Calcium is niet schadelijk voor je lichaam. Sterker nog, calcium is een mineraal wat we te weinig binnen krijgen! Dus waarom zou je je water dan willen ontharden:

  1. Minder kalkaanslag: voor veel mensen de belangrijkste reden. Met het aansluiten van een waterontharder is het oneindig boenen van je badkamer voorbij! Je wastafel en douchewand zal geen kalkaanslag meer krijgen.
  2. Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee: apparaten met een hitte-element, zoals een vaatwasser, waterkoker of een wasmachine, gaan sneller kapot door kalkaanslag. Er vormt zich namelijk een dikke laag om het hitte-element heen waardoor het water niet meer goed opgewarmd wordt en het apparaat steeds harder moet werken. Met een aangesloten waterontharder heb je hier geen last meer van!
  3. Minder hoge energiekosten: als de hitte-elementen minder hard hoeven te werken vallen ook de energiekosten een stukje lager uit.
  4. Je kleding gaat langer mee: wanneer je normaliter wast met kalkhoudend water, schuren de calciumdeeltjes langs je kleren heen waardoor ze sneller slijten. Met kalkvrij water is dit niet het geval.

Wat kost een waterontharder?

Een professionele ionen-waterontharder is in Nederland al verkrijgbaar vanaf €500 tot €700,-. Dit zijn vaak de twee-persoons-ontharders. Heb je een groter huishouden dan wordt de waterontharder vanzelfsprekend ook wat duurder omdat er meer doorstroomcapaciteit moet zijn.

Wil je wat meer informatie hebben over een waterontharder? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Hydrotense-waterontharders.nl. Deze partij is al de nodige jaren specialist op het gebied van waterzuivering en waterreiniging.