14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Linkbuilding om je merk online te versterken

Linkbuilding

Weinig mensen zullen gehoord hebben van het begrip linkbuilding. Toch is linkbuilding erg belangrijk voor uw website. Waarom dat zo is, zal u na het lezen van onderstaande zeker duidelijk worden. Iedereen zal kunnen beamen dat het belangrijk is om een hoge positie te hebben in de zoekresultaten van zoekmachines. Mensen die bijvoorbeeld via Google iets opzoeken, zullen immers alleen maar een bezoek brengen aan de websites die als eerste in beeld komen.

Zij zullen hooguit de eerste vijf resultaten bekijken, lager scrollen zij vaak niet en de tweede pagina met zoekresultaten wordt maar sporadisch door zoekers bekeken. Iedereen zal het er dus over eens zijn dat een hoge plaats in de zoekresultaten erg belangrijk is om veel bezoekers te trekken. Maar slechts weinigen zullen weten dat u dit resultaat zelf kunt beïnvloeden.

Experts hebben inmiddels ontdekt dat de positie in de lijst van bijvoorbeeld Google voor de helft bepaald wordt door zaken die zich afspelen op je eigen website. De andere vijftig procent wordt bepaald door links die naar jouw site leiden. Het eerste gedeelte, ook wel de On Page SEO genoemd, kun je zelf beïnvloeden door het verbeteren van de website. Maar ook het tweede deel, de Off Page SEO, kun je zelf beïnvloeden en wel door middel van linkbuilding. Zo kan linkbuilding dus een grote rol spelen in het behalen van een hoge plaats in de resultaten van zoekmachines. Vanwege het grote belang van linkbuilding is het daarom ook verstandig om hier niet zelf mee aan de slag te gaan, maar dit over te laten aan een expert. Er zitten namelijk nogal wat haken en ogen aan dit proces en een foute uitvoer ervan kan ervoor zorgen dat zoekmachines uw site juist gaan weren uit hun lijsten.

Wat houdt linkbuilding in?

Linkbuilding is dus Search Engine Optimization die niet op uw eigen site plaats vindt, maar juist op die van anderen. Het houdt namelijk in dat er op andere sites links geplaatst worden naar uw eigen website, dit worden ook wel backlinks genoemd. Maar zoals gezegd zitten er nogal wat haken en ogen aan dit proces. Zoekmachines willen namelijk dat dit op een organische manier gebeurt. Het werkt daarom niet om bijvoorbeeld op iedere blog die u kunt vinden een reactie te plaatsen met een link naar uw eigen pagina.

Sterker nog, zoekmachines zullen dit door hebben en kunnen u hiervoor straffen door u juist een lagere positie te geven in hun lijsten met zoekresultaten of door u helemaal uit de lijsten te schrappen. Daar bent u zeker niet mee gediend, dus is het verstandig om linkbuilding op de juiste manier uit te laten voeren door een erkend bedrijf. Zij weten welke stappen in het proces van linkbuilding wel toegestaan zijn en welke niet. Op die manier voorkomt u dat u geweerd gaat worden. Welke stappen in het proces van linkbuilding zijn niet toegestaan en wat moet u dus juist niet doen? Hier zijn een aantal voorbeelden:

 • het verkopen of kopen van links
 • een te snelle groei van uw backlink profiel
 • sites die niet relevant voor u zijn naar die van u laten verwijzen
 • een focus leggen op oneway links
 • betaalde directory submissions inzetten
 • betaalde article submissions inzetten tijdens het linkbuilden
 • de anchor tags niet laten variëren

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van zaken die ervoor kunnen zorgen dat uw proces van linkbuilding niet op de juiste manier gebeurt en waarvoor u dus gestraft kunt worden door zoekmachines. Zet u deze middelen in, dan loopt u dus het risico dat u juist een lagere positie krijgt in de zoekresultaten of dat u er helemaal uit verwijderd wordt.

De juiste manier

Voor zoekmachines als Google is het belangrijk dat een linkprofiel op een organische manier groeit. Met andere woorden, de groei ervan moet de indruk wekken dat er helemaal niet actief gewerkt wordt aan linkbuilding. Daarnaast is diversiteit ook heel erg belangrijk. Wilt u door middel van linkbuilding een hoge positie krijgen bij zoekmachines, dan zijn de volgende punten erg belangrijk:

 • vraag alleen relevante links aan tijdens het proces van linkbuilden
 • zorg voor links met verschillende anchors of zonder anchors
 • link niet alleen naar de homepage van uw website, maar juist ook naar andere pagina’s
 • zorg voor zowel directory, als social links
 • verkrijg links vanaf zoveel mogelijk verschillende IP-adressen
 • zorg voor relevante sites met een hoge autoriteit, deze worden door zoekmachines als waardevoller gezien en geven uw link daarom ook meer waarde
 • plaats niet meer dan vijf backlinks per dag
 • zorg bij de linkbuilding voor een variatie in oneway, reciprocal, follow en no follow links
 • vergeet het belang van persberichten niet, ook deze berichten kunnen interessant zijn tijdens het linkbuilden

Als er tijdens het proces rekening gehouden wordt met de hierboven genoemde zaken, dan zal de linkbuilding zeker een succes worden en kunt u er van op aan dat uw website hoger zal gaan scoren in de resultaten van zoekmachines. Het is voor een leek echter onmogelijk om al deze punten uit te voeren. Daarom is het ook zo belangrijk om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen op het moment dat u besluit dat u met linkbuilding aan de slag wilt gaan. Een dergelijk bedrijf zal u bovendien wijzen op het belang van On Page SEO. Met hun hulp zult u zeker een hogere ranking bij Google kunnen behalen.

https://blogdrip.nl/linkbuilding-services/