V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Is een samenlevingscontract voor ons een goede optie?

Is een samenlevingscontract voor ons een goede optie?

Ben je samen met je partner op zoek naar een manier om verder te gaan in je relatie? Het kan dan handig zijn om te kijken naar manieren waarop je dit aan kan gaan pakken. Veel mensen willen direct gaat trouwen. Dit is echter niet altijd de beste optie. Het is namelijk ook mogelijk om eerst te gaan voor een samenlevingscontract. Dit zorgt ervoor dat je meer speling hebt en ook meer zelf kan bepalen. Daarom gaan we in dit artikel kijken of een samenlevingscontract een goede optie kan zijn. 

Het samenlevingscontract

Het is als eerste natuurlijk belangrijk om te weten wat een samenlevingscontract is. Voor veel mensen is het vaak een beetje lastig om te weten wat een samenlevingscontract precies is. Een samenlevingscontract is een soort manier om jezelf via een contract aan elkaar te binden. Het prettig aan een samenlevingscontract is dat de samenlevingscontract kosten veel lager zijn dan de kosten die je hebt als je gaat trouwen. Verder hoef je niet helemaal zeker van je zaak te zijn als je hiervoor wilt gaan. Dit komt omdat een samenlevingscontract ontbinden niet al te lastig is om te gaan doen. 

Het geld en de schulden tijdens een samenlevingscontract

Op het moment dat je een samenlevingscontract gaat kiezen, is het natuurlijk handig om te weten wat er met het geld en de schulden gaat gebeuren. Op het moment dat je gaat trouwen, wordt dit namelijk van jullie beide. Bij een samenlevingscontract is dit in de meeste gevallen niet zo. Dit komt omdat je zelf mag bepalen of je dit in het contract zet of niet. 

Veel mensen vinden het lastig als ze veel schulden hebben of te maken hebben met veel spaargeld om dit zomaar met de ander te gaan delen. Daarom is het niet nodig om dit te regelen voor een samenlevingscontract. Het is namelijk is wat je zelf mag bepalen of je dit wilt doen of niet. Voor veel mensen kan het erg prettig zijn om te weten of je dit wilt doen of niet. Dit kan je namelijk wat meer zekerheid geven. 

Wat gaan jullie in het contract zetten?

Als jullie voor een samenlevingscontract kiezen, is het helemaal aan jullie zelf om te bepalen wat er in het contract komt te staan. Als er een aantal dingen zijn die jullie er extra in willen zetten, is het mogelijk om dit te doen. Dit heeft ermee te maken dat je zelf mag bepalen wat voor extra dingen je in het contract wilt zetten. 

Op het moment dat je wat extra in het contract wilt zetten, is het mogelijk om zelf te bepalen wat je er extra in wilt zetten. Wel is het belangrijk om dit goed met je partner te overleggen. Dit kan je namelijk wat meer zekerheid gaan bieden. Ook kan het handig zijn om hier even een notaris naar te laten kijken. Hierdoor weet je namelijk helemaal zeker of het mogelijk is wat je graag wilt gaan doen.