0.3 C
Nederland
november 30, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Hybride werken: zowel thuis als op kantoor je thuisvoelen

Het Nederlandse kantoorinterieur is de afgelopen periode ingrijpend veranderd. Was het voorheen een grote kantoortuin, tegenwoordig geldt dat als hopeloos ouderwets. Hybride werken is nu niet meer weg te denken. Het grote voordeel hiervan is, is dat niet iedereen altijd op kantoor is en je de beschikbare kantoorruimte zo in kan richten zodat het aanwezige personeel zich ook thuis voelt. Een medewerker kan ook een vergadering buiten kantoor bijwonen, een klant bezoeken, een cursus volgen, thuiswerken of gewoon op vakantie zijn.

Samenkomen op kantoor

Wat we de afgelopen periode geleerd hebben is dat thuiswerken prima kan, maar om echt efficiënt samen te werken het toch fijn is om op kantoor te komen. Dit hoeft niet elke dag en sommige dingen kunnen prima digitaal. Wanneer je wel op kantoor bent helpt het dat je je ook daadwerkelijk welkom voelt en je de werkzaamheden kan uitvoeren in de meest geschikte ruimte. Of dit nu aan een zit sta vergadertafel is voor de dagelijkse stand up of een comfortabele fauteuil voor informeel overleg. Hybride werken biedt zo het beste naar boven in de medewerker.

Ergonomisch thuiswerken

Mocht je er toch voor kiezen om thuis te werken, dan is het verstandig om dit aan een ergonomische werkplek te doen. Niets is zo vervelend om nek-, rug- of schouderklachten te krijgen doordat je niet aan een goed ingestelde werkplek zit. Deze zijn leverbaar in een groot assortiment. Kies je voor een ergonomische èn duurzame werkplek, dan kies je voor Steelcase.

Een ergonomische werkplek bestaat uit een bureau en bureaustoel die je in hoogte kunt instellen om zo met je benen een hoek van 90 graden te maken. Ook het werkblad dient de juiste werkhoogte te hebben en vergeet niet om een monitorarm of een laptopverhoger te plaatsen, zodat deze op ooghoogte is.

Kortom: met hybride werken, zowel thuis als op kantoor, werk je het best als jij je ook thuis voelt.