V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Hoe je het lekker warm houdt tijdens de winter

Heb jij ook altijd van de blauwe of wit weggetrokken vingers als het maar enigszins koud is? Dan is de kans ook groot dat je elke keer weer opziet tegen de winter die eraan komt. Hier lees je wat fijne tips om de winter lekker warm door te komen.

Binnen lekker warm met een plaid deken

Goede isolatie en een plaid deken mogen natuurlijk niet ontbreken. Zeker als je energierekening ook nog in toom wil houden, is goed aankleden het devies. Zorg dus ook voor dikke truien en dikke sokken. Koken? Juist wel nu! Want de warmte die vrijkomt, die komt ook weer in de woning. Kook je nog op gas? Dan is het kostentechnisch gezien wellicht handig om een elektrisch kookplaatje te kopen.

Buiten lekker warm met een poncho

Geniet je van de sneeuw, maar vind je de kou ondraaglijk? Doe dan als extra bescherming een poncho erbij aan. Met een poncho heb je net een extra laagje. Dan krijg je het lekker een stuk warmer. Natuurlijk heb je verder al een goede sjaal om en dikke handschoenen aan.

Wat verder helpt, is om voor gevoerde platte winterlaarzen te kiezen. Zo heb je geen kou aan de enkels. Bovendien heb je zonder hak ook geen kans dat jouw tenen enigszins naar voren worden gedrukt door de hak. Op plekken waar je druk voelt, daar worden je tenen sneller koud. Dat wil je natuurlijk niet.

Omarm de kou

Dit klinkt vreemd, maar dit is misschien wel de beste tip. Ook al schreeuwt jouw hele lijf op dit moment misschien wel, nee! Hoe doe je dat dan de kou omarmen? Wim Hof heeft daar een manier voor. Een goed begin kan zijn om leren koud te douchen. Dat schijnt megagoed te zijn voor je immuunsysteem.

Hoe pak je dat aan dat koud douchen? Ten eerste wees niet te streng voor je zelf. Ga eerst normaal douchen op de temperatuur die je gewend ben. Stap uit de douchestraal. Zet dan de temperatuur terug, naar koud. Stel de tijd in op 15 seconden. Zet vervolgens de douche straal voorzichtig op jouw voeten en ga omhoog naar de benen. Zijn die 15 seconden voorbij? Stop dan. Dat is genoeg voor de eerst dag. Doe dit vervolgens minimaal vijf dagen in de week en bouw na een week het aantal seconden op.

https://review-pagina.nl/