V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Heb jij al een refurbished smartphone?

Wat is een refurbished smartphone?

Refurbished dat is een term die je de laatste jaren steeds vaker hoort. Maar wat betekend het eigenlijk? Refurbished betekend vertaald naar het Nederlands, gerenoveerd. Tweedehands is hierdoor een verkeerde term die ook soms gebruikt wordt. Omdat je een tweedehands product bij een particulier koopt. Hierbij weet je niet precies wat er gebeurt, is, en of het product überhaupt wel technisch in orde is. Hier kom je vaak pas achter, op het moment dat je de smartphone al gekocht hebt. Refurbished producten worden daarentegen wel altijd gecontroleerd en in de drie verschillende groepen geplaatst, die groepen geven onder andere aan hoe beschadigd de smartphone is.

Groep A, hieronder vallen de meeste smartphones. Op het moment dat de smartphone weinig gebruikt is en alleen lichte werksporen heeft, zal er een nieuwe batterij ingezet en getest worden. Naderhand kan het verkocht worden, met garantie.

Smartphones die enkele gebruikerssporen hebben vallen onder, Groep B. Wel hebben deze smartphones, zoals bij elke groep, een reparatieproces doorlopen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe batterij, nieuw scherm en/of een nieuwe camera. Wel zal de smartphone aan de achterkant enkele krasjes hebben.

Groep C, daarin zitten de telefoons met de zwaarste gebruikerssporen, zoals bijvoorbeeld deukjes in de achterkant, of problemen met de camera’s. Wel hebben de smartphones zoals altijd een nieuwe batterij, krasvrij scherm en volledig gereviseerd.

 

Prijsverschil

Mocht je minder geld willen uitgeven, maar wel de nieuwste technologieën willen hebben. Dan is refurbished dé ontdekken voor jou. Vaak zijn refurbished tot wel 40% goedkoper dan de nieuwe variant. Zo kost een refurbished iPhone 12 in de nieuwste staat, € 599,- en de nieuwprijs van een iPhone 12 is € 999,-.

 

Best verkocht

De afgelopen jaren worden onder de categorie ‘refurbished’ bijna alleen iPhones verkocht. Dat komt vooral omdat iPhone een lange garantie biedt, en ze bekend staan om hun goede kwaliteit telefoons. Op het moment dat je een refurbished iPhone koopt krijg je precies te zien wat en hoe ze iets hebben vervangen, andere merken willen dat nog wel eens overslaan. De iPhone SE uit 2020 is hierdoor de best verkochte refurbished telefoon.

https://mobico.nl/producten/refurbished-iphone-12/