V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Geld verdienen met NFT’s

Geld verdienen met NFT’s

Een leuk zakcentje verdienen kan online op verschillende manieren. Je kan enquêtes invullen, diensten aanbieden of starten met crypto. Er is tegenwoordig ook weer een nieuw fenomeen opgedoken in de cryptowereld. De zogeheten ‘non-fungible tokens’ zijn ongekend succesvol. De NFT’s zijn digitale objecten die worden verhandeld op de blockchain. Het klinkt apart, maar er gaat onwijs veel geld in om. Het gaat om miljarden dollars op maandbasis. Het grappige is dat ook jij er geld mee kan gaan verdienen. In dit artikel vertellen wij meer over de non-fungible tokens en wat jij er allemaal mee kan gaan doen!

Authentieke kunstobjecten

Een non-fungible token is eigenlijk wel iets aparts. Het is een virtueel kunstwerk, bijvoorbeeld een unieke foto of een video. Het kan ook om een animatie of zelfs een concertregistratie gaan. De handel zal plaatsvinden met behulp van de inmiddels bekende blockchaintechnologie. De digitale objecten worden via de blockchain doorgegeven, maar het heeft ook nog een extra voordeel. De maker van de NFT kan met een zogeheten ‘digitale handtekening’ aantonen dat het om een uniek en authentiek kunstwerk gaat. Het is onmogelijk om de kunstwerken te kopiëren en door te verkopen, aangezien er maar één origineel kunstwerk beschikbaar is. De zeldzaamheid zorgt er dan weer voor dat de prijs stijgt en het kunstwerk waardevol kan zijn. De gekste dingen komen voorbij in de NFT-wereld, zoals de animatie van een krokodil met een cowboyhoed, maar ook concertregistratie en video’s van NBA-wedstrijden.

Hoe kan ik geld verdienen met NFT’s?

De wereld van de NFT’s is nog relatief jong, maar er zijn al diverse manieren waarop jij geld kan verdienen met de non-fungible tokens. Investeren in NFT’s is wellicht de beste optie en kan een enorme winst opleveren. Let op, de aankoop van NFT is niet altijd succesvol. Het kan ook zijn dat de non-fungible token juist minder zeldzaam blijkt te zijn of de vraag naar de desbetreffende NFT is gewoon minder groot dat verwacht.

Investeren in NFT’s

In de kunstwereld is het normaal dat er personen en bedrijven zijn die investeren in kunstwerken. De schilderijen worden gekocht op een veilig en op een later moment weer verkocht met een flinke winst. De NFT’s kan je daarmee vergelijken en instappen is een stuk eenvoudiger. Er zijn veilingsites die zich uitsluitend richten op de non-fungible tokens. Je kan een NFT kopen voor een paar tientjes of duizenden euro’s. Er zijn zelfs NFT’s die voor extreem hoge bedragen van tientallen miljoenen euro’s over de toonbank gaan. Liefhebbers kunnen binnen enkele minuten al eigenaar zijn van een NFT. Diverse beroemde veilinghuizen hebben besloten om ook al in de wereld van de NFT’s te stappen. Het veilinghuis Christie’s wist voor een primeur te zorgen door een digitaal kunstwerk te verkopen voor een bedrag van 69 miljoen euro. Het ging om een kunstwerk dat bestond uit 5000 delen. Het kan zomaar gebeuren dat de 5000 delen straks apart weer worden verkocht of als geheel voor een hoger bedrag.

Eigen NFT maken

Een van de leukste onderdelen van de NFT-wereld is dat iedereen zomaar kan instappen en zich in de wereld kan mengen. Er zijn zelfs al applicaties beschikbaar die het mogelijk maken om in een handomdraai een eigen NFT te ontwikkelen. Natuurlijk kan je ook gewoon foto’s maken of animaties creëren. De zelfgemaakte NFT’s kan jij vervolgens gaan aanbieden bij één van de veilingsites, bijvoorbeeld het populaire OpenSea of het unieke Rarible. Deze sites kan je vergelijken met Marktplaats, alleen dan uitsluitend voor non-fungible tokens. Wij raden je aan om iets unieks te verzinnen en geen andere projecten klakkeloos over te nemen. Let ook op de zeldzaamheid, bijvoorbeeld door een serie uit te brengen met enkele bijzondere afbeeldingen.

NFT’s verzamelen

Er zijn honderdduizenden NFT’s verkrijgbaar en het gaat dan niet alleen maar om digitale kunstwerken. Er worden ook verzamelobjecten aangeboden. Je kan het vergelijken met de voetbalplaatjes en de ouderwetse Pokémon kaarten. In de Verenigde Staten zijn de plaatjes van de sporters populair, zoals die van bekende basketballers en honkballers. En ook die kaarten zijn nu als NFT verkrijgbaar en gaan als warme broodjes over de toonbank. Er worden duizenden euro’s neergelegd voor zo’n afbeelding. Je kan de aankoop van een dergelijke afbeelding dan ook zien als een investering. Kijk wel uit, niet alle verzamelobjecten stijgen in waarde.