V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Een rolcontainer huren voor je MKB afval

Wanneer je een grote organisatie bent of je bent zelfstandig ondernemer dan heb je waarschijnlijk ook veel afval. Dit afval gooi je uiteraard in de vuilnisbak, maar deze is snel vol. Dat is niet gek, zeker wanneer je een grote organisatie bent waar iedere dag veel mensen aanwezig zijn. Het kan een idee zijn om dan een rolcontainer te huren. Een rolcontainer wordt ook wel een container voor je MKB afval genoemd. Dit afval kan voorkomen in verschillende soorten. Er zijn dus ook meerdere soorten containers te huren in verschillende formaten. De container kun je bovendien huren door heel Nederland. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder.

 

Soorten

Zoals net al gezegd is er afval in meerdere soorten waar je een rolcontainer voor kunt huren. Je kunt een rolcontainer huren voor restafval, papier en karton, glasafval, archief en organisch. Die laatste wordt ook wel swill genoemd. In een restafval container mag afval wat lijkt op huishoudelijk afval. In de papier en karton container mag afval wat te maken heeft met al het papier en karton. Denk hierbij aan kartonnen dozen, oude boeken, kranten, tijdschriften en verpakkingsmaterialen. Dan heb je nog de glasafval container. Hierin mogen alle glassoorten. Bruin, wit of groen glas mag er allemaal in. In de archief container mogen documenten die vertrouwelijk zijn en niet meer nodig zijn. Dit zijn AVG documenten. Deze AVG documenten worden vervolgens vernietigd. Als laatste de organische container. Hier mogen dingen in zoals alle etensresten, theezakjes en koffiezakjes. Ook mogen er papieren zakdoekjes en keukenservetten in en zelfs eierschalen mogen er in. Ook GFT kun je erin kwijt.

 

Formaten

De rolcontainer is te krijgen in meerdere formaten. Zo heb je 240, 500, 660, 1100, 1300 en 1700 liter. Wist je dat een rolcontainer tot 660 liter door een normale deur past? Huur je een grotere container dan gaat dat helaas niet meer. Dan moet de container door een poort of moet deze buiten blijven staan. Om een idee te geven van de formaten is het goed om te kijken hoeveel vuilniszakken er in een container passen. Zo passen er in een container van 1100 liter ongeveer 18 vuilniszakken. In een container van 660 liter passen ongeveer 11 vuilniszakken.

 

Huren

Wanneer je besluit een rolcontainer te huren dan kun je zelf kiezen wanneer de container wordt geleegd. De container wordt ook altijd gratis geplaatst en er zijn geen verborgen kosten. Daarnaast zijn er scherpe tarieven en is de container maandelijks opzegbaar.

https://rolcontainernederland.nl/