V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

4 Tips om je personeel te motiveren

Wil je optimaal profiteren van je personeel? Dan is het belangrijk om goed en verstandig om te gaan met alle medewerkers binnen je organisatie. Het personeel vindt het fijn wanneer je respectvol met ze omgaat. Gemotiveerd personeel is een groot goed, want op deze manier doen ze net een extra stap. Creëer een goede werkomgeving, hecht waarde aan het personeel en zorg dat ze het fijn vinden om onder jouw leiding te werken. In deze blog geven we 4 tips om je personeel te motiveren.  

  1. Zorg voor een gezonde werkomgeving 

Het kantoor is eigenlijk een tweede huis voor veel medewerkers. Veel werknemers brengen er ten minste de helft van de dag door en zitten vaak langer op hun stoel dan dat ze thuis in bed liggen. Zorg daarom voor een goede en gezonde werkomgeving. Houd bij de inrichting van het kantoor rekening met meubilair, verlichting en de luchtkwaliteit. Meubilair dat geen comfort biedt heeft een negatief effect op de gezondheid. Dit leidt vaak tot klachten en in het ergste geval verzuim. 

 

Goed meubilair betekent niet per direct dat medewerkers geen letsel oplopen, dus houd wel rekening met het feit dat een wegas verzekering nog steeds aan te raden is. Veel ondernemers zien het als overbodig en stellen de vraag; ‘’Ja, maar wat dekt een wegas verzekering dan?’’ Zo’n verzekering biedt dekking bij letselschade en gemiste inkomsten na een ongeval. Op deze manier zorg je ervoor dat je medewerkers niets te kort komen en hoef jij hier niet onder te lijden. 

  1. Geef om je medewerkers

Niemand verwacht natuurlijk dat je beste vrienden wordt met al het personeel, maar iedereen voelt zich graag gewaardeerd. Maak dit dus ook duidelijk kenbaar. Vraag eens hoe het weekend is geweest, informeer naar familie en houd verjaardagen van medewerkers bij. Dit is voor jou een klein gebaar, maar heeft een groot effect op je personeel. 

  1. Maak alles bespreekbaar 

Wanneer je merkt dat er problemen zijn op de werkvloer, maak het dan bespreekbaar. Geef medewerkers het gevoel dat ze ergens terecht kunnen met hun problemen. Het negeren van problemen roept frustraties op. Medewerkers kijken al snel op tegen de volgende werkdag omdat ze het conflict liever vermijden. Het vermijden van problemen leidt weer tot een slechte sfeer. Deze slechte sfeer heeft ook invloed op alle andere medewerkers. Het is daarom heel belangrijk dat je problemen bespreekbaar maakt, zodat problemen niet genegeerd hoeven te worden. 

 

  1. Motiveer je medewerkers 

De beste medewerkers zoeken naar een uitdaging en willen zoveel mogelijk leren over hun vakgebied. Geef ze daarom ook deze ruimte. Investeer in je medewerkers, motiveer ze om trainingen te volgen en help hen bij de ontwikkeling van hun kennis en vaardigheden. Informeer naar de persoonlijke doelen van de medewerkers en ga hier samen mee aan de slag!