V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Zelf kunstgras leggen

 

Kunstgras in de tuin is een goed alternatief van een echte grasmat of tegels. Het heeft vele voordelen en is gemakkelijk te leggen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van kunstgras en over kunstgras zelf leggen.

De voordelen van kunstgras in de tuin

De voordelen van kunstgras in de tuin zijn groot. Het bespaart je onder meer water, want sproeien is niet langer nodig. Dit is niet alleen goed voor je rekening, maar ook voor het milieu. Daarnaast is het een groot voordeel dat de grasmat er altijd goed uitziet, want deze wordt niet beïnvloed door de verschillende weersomstandigheden. Je zal dus geen last meer hebben van bijvoorbeeld droge plekken.

Wanneer je overstapt van tegels naar kunstgras zal er ook minder hitte zijn in de tuin. Voor de luie tuinders onder ons is kunstgras een uitkomst, want het gras bijhouden is niet meer nodig. Kunstgras vereist weinig onderhoud, maar ziet er tegenwoordig net zo goed uit als echt gras. Het heeft een lange levensduur waardoor je het een ideale grasvervanger is in de tuin.

Kunstgras zelf leggen

Kunstgras zelf leggen is niet moeilijk. Mocht je toch wat hulp nodig hebben kun je altijd een buurman of familielid inschakelen om je te assisteren. Om kunstgras te kunnen leggen is het van belang om te weten wat je precies moet doen. Hier vind je de belangrijkste stappen van het zelf leggen van kunstgras.

Allereerst is het belangrijk om 10cm af te graven in de tuin. Vervolgens dien je wit zandbak zand te storten wat je vervolgens egaal maakt met behulp van een wals of trilplaat. Nadat je deze stappen hebt doorlopen plaats je een trottoirbandje van 5 bij 100 cm op de randen. Nu kun je beginnen met het uitrollen van het te plaatsen kunstgras. Vervolgens snij je het uitgerolde kunstgras op maat zodat het perfect aansluit bij de randen. Om het kunstgras te bevestigen kun je het beste kunstgrashaken of pennen gebruiken zodat het kunstgras goed blijft liggen. De haken of pennen voorkomen dat het kunstgras omhoog waait.

Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen kun je jarenlang genieten van je zelf gelegde kunstgras. Het leggen is helemaal niet lastig wanneer je eerder genoemde stappen doorloopt. Het enige wat je moet doen is kunstgras uitkiezen en deze op de juiste manier plaatsen. Waarom zou je een professional inhuren als je het ook zelf kunt doen?

https://www.kunstgrashasselt.nl/