14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Woning verkoopklaar maken

Woning verkoopklaar maken

Wanneer u uw woning gaat verkopen zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden, maar waar u wellicht nog niet aan gedacht heeft. De verkoop van een woning is een grote stap die door veel mensen onderschat wordt. Daarom kan het handig zijn om een plan te maken bij de verkoop van uw eigen woning zodat u uw woning verkoopklaar kunt maken. Wanneer u uw woning verkoopklaar maakt voordat de woning daadwerkelijk in de verkoop komt, zult u zien dat u uw woning sneller en voor een hoger bedrag kunt verkopen.

Buise en van Soest Makelaars is de ideale partner voor het verkopen van uw woning. De ontwikkelingen op de huizenmarkt gaan zo snel dat deskundige begeleiding belangrijk is, mits u uw huis voor de juiste prijs en op de juiste manier wilt verkopen natuurlijk. Wij vertellen u precies wat u kunt doen om uw woning verkoopklaar te maken en daarmee een goede verkoop te realiseren. Wij vertellen u hier dan ook graag meer over.

 

 

De effecten van de huidige woningmarkt

De woningmarkt verandert snel. Zeker in de huidige tijd waarin er veel onzekerheid is, is het moeilijk om de markt te voorspellen. In de laatste jaren is het woningaanbod flink afgenomen, en worden er te weinig nieuwe woningen gebouwd. Hierdoor stijgen over het algemeen de prijzen. Dit is natuurlijk goed nieuws voor u als verkoper, maar houdt er rekening mee dat dit ook van toepassing is wanneer u weer een nieuwe woning wilt kopen. We zien vaak dat verkopers in de problemen komen nadat hun woning verkocht is. Door het beperkte aanbod vinden zij vaak geen geschikte woning en gaan ze tijdelijk huren in de vrije sector. Ook hier zijn de prijzen hoog en dit kan een aanslag zijn op uw budget voor een volgende woning. Hiernaast stellen kopers steeds hogere eisen aan hun woning. Dit zorgt voor een uitermate lastige markt. 

Door samen te werken met Buise en van Soest Makelaars bent u ervan verzekerd dat u op professionele wijze begeleid wordt bij de verkoop van uw woning. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden met betrekking tot de verkoop van uw woning om vervolgens tot de voor u meest gunstige oplossing te komen.

Wat kan ik doen om mijn woning verkoopklaar te maken?

Het verkoopklaar maken van je woning betekent dat je je woning zo optimaal mogelijk presenteert aan potentiële kopers. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de woning schoon en netjes moet zijn op het moment dat er foto’s gemaakt worden of bij bezichtigingen. Toch zien wij vaak dat hierbij dingen over het hoofd gezien worden. Wij leggen daarom graag aan u uit wat u kunt doen om uw woning zo optimaal mogelijk te presenteren.

 

Het verkoopklaar maken van uw woning begint bij de entree. Een eerste indruk is immers erg belangrijk. Zorg ervoor dat de voordeur schoon is, er een werkende bel hangt, en zet eventueel een plant neer.

 

Vervolgens kijken we naar de woonkamer. Zorg ervoor dat banken en stoelen er netjes uitzien en haal eventuele spullen als speelgoed uit het zicht. Maak de tafel leeg en zet een lampje aan in donkere hoekjes.

Een ander belangrijk onderdeel is de keuken. Wij raden altijd aan om ervoor te zorgen dat deze brandschoon is. Zo schoon dat het lijkt alsof hij dezelfde dag nog gemonteerd is. Leeg de prullenbak en hang schone doeken op.

 

Ook de bovenverdieping speelt vaak een belangrijke rol in de keuze van een potentiële koper. Zorg er daarom voor dat de badkamer schoon is en haal producten als zeep, shampoo, en tandpasta zoveel mogelijk uit het zicht. Wat betreft de slaapkamers, haal persoonlijke spullen uit het zicht, maak de bedden netjes op, en zorg voor voldoende licht.

 

Als laatste komen we bij de tuin. Ook deze moet uiteraard netjes en opgeruimd zijn. Maak eventuele tuinmeubels schoon en repareer kapotte schuttingen, hekken, enzovoort.

 

Tot slot hebben we nog wat algemene tips om uw woning verkoopklaar te maken.

 

–       Lucht het huis goed door.

–       Maak kleine klusjes af. Hierbij kun je denken aan plinten, deurklinken, of dat ene muurtje verven.

–       Zet raambekleding open en zet zo min mogelijk meubels voor de ramen. Dit zorgt voor een betere lichtinval waardoor de ruimte groter oogt.

–       Zorg er bij een bezichtigingen voor dat persoonlijke spullen als post en fotolijstjes uit het zicht zijn.

 

Uw woning laten taxeren voor een verkoop

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als u een indicatie van de verwachte verkoopprijs van uw huis wilt. Wanneer u kiest voor Buise en van Soest Makelaars als verkoopmakelaar komen wij vrijblijvend langs om de indicatieve woningopbrengst te bepalen en uw wensen te bespreken. Samen met u bepalen we uiteindelijk een optimale vraagprijs en de beste verkoopstrategie voor u. Aan de hand hiervan maken wij een stappenplan en kunnen we uw woning in de markt zetten

Woning verkopen? Kies voor Buise en van Soest Makelaars!

Bij ons staan onze klanten op de eerste plaats. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u dan ook altijd bij ons terecht. Wilt u meer informatie over het verkoopklaar maken van uw woning of onze dienstverlening? Neem dan hier direct contact met ons op! Wij zullen u zo spoedig mogelijk van een reactie voorzien.