V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Welke webshop software gebruik je?

Er zijn veel verschillende soorten software die je kunt gebruiken voor het maken van een webshop. Ben je nog aan het twijfelen over welke software voor jouw webshop geschikt is? Lees dan gerust verder. Wellicht geeft je dit artikel weer wat extra inzicht.

Open Source of SaaS

Gratis Open Source software is natuurlijk erg fijn. Dat kan kosten besparen. Als je alleen zelf niet zo handig bent, dan is een SaaS-oplossing misschien wel een stuk handiger. Shopify is bijvoorbeeld zo’n SaaS-oplossing. Hier betaal je een bedrag per maand en kun je met ‘een paar klikken’ jouw webshop direct starten. Heel makkelijk dus.

Een voorbeeld van een Open Source oplossing is bijvoorbeeld WooCommerce en OpenCart. Heb je een beetje technische kennis dan is WooCommerce een goede optie. Ben je zelfs nog een beetje meer handig? Dan is OpenCart ook een goede optie.

Je kunt natuurlijk ook iemand een webshop voor jou laten maken met bijvoorbeeld OpenCart of WooCommerce. Bij WooCommerce werkt het systeem trouwens samen met WordPress (Content Management Systeem voor websites). Nu is WordPress vrij populair, dus je hebt best kans dat jouw website (als je die hebt) bijvoorbeeld al in WordPress is gemaakt.

Webshop logistiek en jouw webshopsoftware

Besteed je het maken van de webshop uit? Dan is het heel goed om na te gaan welke oplossingen de bouwer heeft voor jouw webshop logistiek. Wees duidelijk over jouw wensen. Aanpassingen naderhand of misverstanden kosten jou en de bouwer anders onnodig extra tijd en geld.

Waar je verder aan moet denken, zijn de mogelijke koppelingen die er gemaakt moeten worden. Werk je bijvoorbeeld met dropshipping? Dan is het mogelijk dat met zogenaamde feeds jouw klant via jouw webshop direct bij jouw leverancier kan bestellen. Zonder dat de klant dit ziet. Nadeel is wel dat niet iedere leverancier voor jou bijvoorbeeld het pakketje wil personaliseren.

Nog een optie voor jouw webshop logistiek is om te werken met fulfilment. Dan besteed je het gehele logistieke proces uit. Dan heb je ook geen gedoe meer met retourzendingen etc. Alle webshop logistiek uitbesteden is natuurlijk ook wel fijn. Voor 1 pakketje per week is dat natuurlijk niet rendabel. Maar, als je 5 tot 10 pakketjes verstuurt per dag (of meer) is fulfilment voor jouw webshop logistiek wellicht een hele fijne oplossing.