V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Waarom kiezen voor een Scope 12 zonnepanelen installateur?

Misschien heeft u al wel van een Scope 12 zonnepanelen installateur gehoord, maar vraagt u zich af waarom u hiervoor moet kiezen? Dit leggen we u graag uit. De laatste jaren zijn er regelmatig onveilige zonnepanelen installaties. Hierdoor verzekeringsmaatschappijen een nieuwe inspectieregeling in het leven geroepen voor PV panelen. Scope 12 is de naam van de nieuwe inspectieregeling en moet zorgen voor een verbetering op de zonnepanelen markt. Het is een eenduidig, maar ook eenvoudig systeem. Het voordeel is ook dat deze inspectie op wordt genomen binnen de voorwaarden van veel verzekeringsmaatschappijen.

Wat is Scope 12 precies?

Het is bij zonnepanelen altijd belangrijk dat deze goed worden geplaatst, maar ook de integratie moet goed verlopen. Mocht daar iets mis gaan, dan is de kans op brand groter. Natuurlijk wil iedereen dat voorkomen. De veiligheid van een zonnepanelen installatie moet daarom verbeterd worden en dat wordt gedaan dankzij de inspectieregelingen van Scope 12. Alleen gecertificeerde inspectiebedrijven mogen deze inspectie uitvoeren.

Maar wat is het precies?

Scope 12 staat bekend als een certificatieregeling, met de focus op zonnestroominstallaties.
Verzekeringsmaatschappijen en deskundigen hebben behoefte aan controle/beoordeling door gecertificeerde bedrijven (met het oog op de technische kwaliteit en ook de veiligheid van de installaties van zonnepanelen).
Er komen strengere regels en er is meer toezicht door de juiste bedrijven.

De inspectieregeling Scope 12 kan door de verzekering geëist worden. Mocht dat zo zijn, dan bent u dus ook verplicht om er aan mee te werken en dan op zoek te gaan naar een Scope 12 zonnepanelen installateur. Mocht u die keuze maken, dan zal de inspectie ook vlekkeloos verlopen. Een Scope 12 zonnepanelen installateur zorgt ervoor dat alles in orde is. Tijdens een inspectie zal er gekeken worden naar de documenten (technische tekeningen worden ook bekeken), de veiligheid van elektrisch materiaal wordt bekeken, de optimale positie en hellingshoek van de zonnepanelen wordt gecontroleerd, maar ook de stroomspanning zal gemeten worden, net als dat er een visuele inspectie plaats zal vinden en er kunnen drone inspecties uit worden gevoerd en data analyses.

Kies voor veiligheid en een Scope 12 zonnepanelen installateur

Natuurlijk wilt u ook het beste van het beste en weten dat alles goed wordt geplaatst! Daarom kunt u maar beter een gecertificeerde installateur inschakelen. Mocht uw verzekeringsmaatschappij er dan om vragen, dan kunt u al aantonen dat de panelen goed zijn. U voldoet dan aan alle recente eisen en dat kan u ook weer meer rust geven. Het is altijd een gecertificeerd bedrijf waar u dan zaken mee gaat doen als u voor een Scope 12 zonnepanelen installateur kiest. De investering meer dan waard, neem de tijd om daarom een goede installateur te kiezen uit uw regio!

Uw Zonnepanelen Installateur
Kazerneplein 21a
4201 MB Gorinchem
info@uwzonnepaneleninstallateur.nl