V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Waar op letten bij het gebruik van dimmers?

Belangrijke punten bij het gebruik van dimmers

Om je woon- of slaapkamer nog sfeervoller te maken, is het de moeite waard om dimmers te gebruiken. Het gebruik van een dimmer levert je veel voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om uitgerust wakker te worden. Niemand houdt van fel licht in de ochtend. Met een dimmer kan je de intensiteit van je verlichting geleidelijk verhogen. Zo kunt u ontspannen wakker worden en uzelf, uw collega’s en uw partner beschermen tegen de ochtendstemming. In de woonkamer is de dimmer vooral ’s nachts comfortabel. Voor romantische films kan de dimmer de lichtintensiteit iets verminderen.

Dimmer Installatie is niet in alle gevallen mogelijk

Een dimmer is vaak niet meer dan een schuifregelaar of draaiknop waarmee je de intensiteit van je verlichting kunt aanpassen. Vaak wordt ervoor gekozen om de dimmer op de bestaande schakelaar locatie te plaatsen. Als je tenslotte een dimmer gebruikt, heb je geen schakelaar meer nodig. Er zijn echter een paar dingen die u vooraf moet overwegen. Kijk bijvoorbeeld of de lamp te combineren is met een dimmer. Spaarlampen zijn bijvoorbeeld niet altijd te combineren met dimmers.

Installeer je eigen dimmer in huis

In veel gevallen is de hulp van een elektricien niet nodig om een dimmer te installeren in plaats van een oude schakelaar. Installeer de dimmer rechtstreeks op de bestaande schakelaar in plaats van de oude schakelaar te verwijderen. We raden aan om hiervoor een spanningstester te gebruiken. Een spanningstester kan je snel en eenvoudig vertellen welke componenten stroom hebben. Dit voorkomt nare schokken tijdens activiteit. Online vind je handige instructievideo’s die je stap voor stap begeleiden bij het installeren van je dimmer. Anders kunt u contact opnemen met Elektricien Gouda.

 

https://gouda-elektricien.nl/