V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Hoe sluit je een dubbel stopcontact aan?

Het aansluiten van een dubbel stopcontact

Wil je graag nieuwe stopcontacten in huis, maar zijn sommige te klein? U kunt een elektricien inhuren of het zelf doen. De manier waarop dit werkt? Enkele stopcontacten kunnen worden omgebouwd tot dubbele stopcontacten. U moet rekening houden met het type apparaat dat u op dubbele stopcontacten wilt aansluiten. Wanneer er elektrische apparaten zijn die veel stroom verbruiken, is het onmogelijk om een ​​dubbel stopcontact te plaatsen. Zo kan hij niet naast een vaatwasser, wasmachine of droger geplaatst worden. Het maximale vermogen dat een groep kan leveren is afhankelijk van de groepenkast. In de meterkast kan elke groep 3680 Watt aan, maar als er meer stroom vloeit, kunnen overbelastingen en stroomuitval optreden. Ontdek in dit artikel hoe je dubbele stopcontacten aansluit.

Hoe sluit je een dubbel stopcontact aan?
Gelukkig heb je niet twee keer zoveel gereedschap nodig om een ​​dubbele socket te installeren, maar je hebt wel verschillende soorten gereedschap nodig. Een ijzerhandel of online winkel is een gemakkelijke plek om deze benodigdheden en gereedschappen te vinden. Een ander muurtype kan ook een andere set gereedschappen vereisen.

Schroevendraaier
Trekdraad
Spanningszoeker
PVC buizen
Bouten
Afdekramen
Cement
Wanddozen
Beitel

Hier leest u hoe u stap voor stap een dubbel stopcontact aansluit.

Het aansluiten van een dubbel stopcontact kan op verschillende manieren. Naast een bestaande wanddoos kunt u een tweede wanddoos plaatsen. Een tweede stopcontact moet op deze manier worden aangesloten omdat dit de veiligste manier is. Er kunnen ook twee aparte stopcontacten op een aparte wanddoos worden aangesloten. De Belgische overheid verbiedt dit echter. Het wordt aanbevolen om uw elektrische apparaten te starten wanneer u veel elektrische installaties in uw huis heeft. Uitbreidingen worden bijvoorbeeld niet meegeleverd, maar het is toch belangrijk om te voorkomen dat dit veilig gebeurt.

Stap 1: Sluit de elektriciteit af
Om gevaarlijke situaties te voorkomen, is het van cruciaal belang dat u de stroomtoevoer loskoppelt. Dit doe je door de hoofdschakelaar om te draaien, maar je kunt ook alleen een bepaalde groep uitschakelen.

Stap 2: Vergroot de grootte van het muurgat
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de bestaande muurdoos niet beschadigt wanneer u de steenbeitel gebruikt om het gat in de muur te vergroten. Mocht de wallbox toch beschadigd raken, dan moet deze direct worden vervangen.

Stap 3:Draadverbindingen
De volgende stap is om de groene, gele, blauwe en bruine draden van het bestaande stopcontact door te knippen en aan het einde te strippen. Nu zie je de koperdraad erin. Sluit de koperdraad aan op de kabels van het bestaande stopcontact.

Stap 4: Installeer draden door ze in te schroeven
Zodra de draden zijn bevestigd, sluit u ze stevig aan op het stopcontact in de muurdoos. Nu je dit hebt gedaan, draai je de stopcontact op hun plaats met behulp van schroeven. Er mag geen beweging in het stopcontact zitten.

Stap 5: De socket moet worden afgedekt met de afdekkapje
Als je wilt, kun je het stopcontact ook afdekken. Deze afdekkingen zijn meestal te vinden in garages, tuinhuisjes en andere locaties buiten het huis. Ze houden vocht uit de stopcontacten.

Stap 6:test het
Als het lampje gaat branden, geeft het stroom aan. Werkte het? Zo niet, dan moet je alles opnieuw instellen. Gebruik daarvoor een spanningsmeter.

Mocht u er toch niet uitkomen? Dan kunt u altijd contact opnemen met Elektricien Tiel

 

https://tiel-elektricien.nl/