6.8 C
Nederland
februari 1, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Voor- en nadelen van een bungalow woning

Een bungalow was eerst vooral alleen te zien in vakantieparken, maar tegenwoordig kiezen veel mensen ook om er eentje te laten bouwen als permanente woning. Maar je moet van te voren met best veel rekening houden en zeker weten dat het de juiste keuze is. 

Voordeel 

Het misschien wel belangrijkste voordeel dat je kunt benoemen is het feit dat je gelijkvloers woont. In een appartement is dat natuurlijk ook het geval, maar daar heb je vaak nog een lift of een trap nodig om bij je huis te kunnen komen. Maar bij een bungalow stap je zo je huis binnen vanaf de straat of je oprit. Alle ruimtes zitten zich op hetzelfde niveau en je hoeft dus niet meer trap op en trap af als je even iets uit een andere kamer nodig hebt. Dit is dus ook erg veilig als je nog jonge kinderen hebt in huis. 

Nadeel

Een groot nadeel zijn de kosten. Alles staat weliswaar op gelijkvloers, maar toch heb je ook alles nodig wat er eigenlijk op andere verdiepingen zou zijn. Dus qua kosten geef je eigenlijk net zoveel uit als dat je bij een andere woning zou doen. Ook zijn bungalows erg schaars/uniek. Het is dus erg interessant om er eentje te laten bouwen, maar ze kosten dus erg veel. Want er zijn er simpelweg gewoon niet zoveel van. 

Voordeel

Ben jij een echte tuinliefhebber? dan wordt je hier vast en zeker enthousiast van. Vanuit een bungalow kun je gemakkelijk vanuit elke ruimte de tuin in komen. Met een beetje geluk heb je ook een deur in de slaapkamer die je direct naar je terras kan leiden. Vanuit elke kamer heb je meteen ook een prachtig uitzicht op al het groen dat je zelf kan planten. Het is ideaal om tijdens de zomer te genieten van de buitenlucht. Ook in de winter kun je een lekker vuurtje maken en zodra het koud is, meteen terug de bungalow in. 

Nadeel

Geluidsoverlast binnen de woning kan wel een groot nadeel zijn als je een wat groter gezin hebt. Om een voorbeeld te noemen, stel er slapen mensen en tegelijk ook nog mensen in de woonkamer, moet je toch meer rekening houden met geluid. Dit probleem speelt toch minder bij een reguliere woning. Je moet dus veel meer op letten en ervoor zorgen dat iedereen alsnog tevreden is in huis. 

Er is dus veel om over na te denken bij bungalow prefab woningen. Het bouwen van een huis is voor iedereen een ander proces en misschien is een bungalow voor jou wel de beste keuze. Ook kan het zijn dat je achteraf misschien toch denkt van niet. Hopelijk heb je wat aan deze punten en kun je er alsnog wat moois van maken.