V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Vloeren combineren: zo doe je dat

In een huis is het volledig normaal als verschillende kamers andere vloeren hebben, want ben jij ooit in een huis geweest waar ze overal dezelfde vloer hadden? Vast niet! Het kan lastig zijn om te weten hoe je vloeren kunt combineren. In dit artikel lees je hoe je vloeren het beste kunt combineren.

Kies de juiste materialen

Voor we met vloeren gaan combineren is het essentieel om de juiste materialen te kiezen die goed bij elkaar passen. Er zijn verschillende soorten materialen voor vloeren zoals hout, tapijt, laminaat, tegels en vinyl. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Houd hier rekening mee met het kiezen van de stijl die je terug wilt zien in je huis.

Contrast in kleuren en patronen

Een manier die je kan gebruiken om vloeren te combineren is om een contrast in kleuren en patronen te creëren. Dit doe je door bijvoorbeeld als je een houten vloer in de woonkamer wilt hebben om dan een lichte tegelvloer voor in de keuken te kiezen. Hierdoor valt het contrast dat je wilt creëren op in je huis.

Mix materialen met dezelfde kleur

Als je een gedurfd wilt zijn in je vloer keuze dan kun je ervoor kiezen om verschillende materialen zoals hout, tegels en laminaat met elkaar te combineren en mixen. Om toch een samenhang te maken is het mooi om alle materialen in dezelfde kleur te kiezen. Door hiervoor te kiezen kun je een harmonieus effect creëren én je voegt een speels effect op.

Houd rekening met de functie van de ruimte

De functie van de ruimte is bepalend voor de vloerkeuze die je maakt. Houd hier rekening mee. Zo wordt er vaker in de slaapkamer of in de speelkamer gekozen voor een tapijtvloer en in de woonkamer wordt een houtvloer of laminaatvloer vaker gekozen. Dit heeft te maken met de functie die je wilt uitoefenen in de kamer.

Laat je adviseren

Uiteraard is het belangrijk wat jij vindt van de vloeren die je hebt uitgekozen, maar een professioneel advies kan nooit kwaad. Het is daarom belangrijk om een bedrijf uit te zoeken dat betrouwbaar is en die verstand hebben van vloeren. Aan te raden is om te kijken naar reviews zodat je zeker weet dat je een goed bedrijf hebt gevonden. Bekijk hier een goede review.