V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Vlammenspel in huis zonder gas of hout

Elektrische haarden geven je huis veel sfeer, maar kunnen ook warmte bieden. Zo zijn ze multifunctioneel en bieden ze veel voordelen ten opzichte van houthaarden of gashaarden. De elektrische haard kan geplaatst worden zolang er een stopcontact is. Voordat we alle voor- en nadelen bespreken, is het natuurlijk belangrijk om te begrijpen wat een decoratieve elektrische haard is. Een elektrische haard is een sfeervolle haard die geen “echt” vuur afgeeft. De open haard werkt op elektriciteit. De vlammen die je ziet zijn dus gemaakt van Ledlampen. Daarnaast zijn elektrische haarden allemaal voorzien van glaspanelen, iets wat je bij klassieke haarden bijna nooit ziet. Open haarden hebben tevens geen ventilatieopeningen nodig en je hoeft je geen zorgen te maken over brandstof. Het is ook een goedkoper alternatief. Geniet altijd en overal van ongeëvenaarde vlammenbeelden!

Elektrische inbouwhaard – een handige, milieuvriendelijke optie

Een elektrische inbouwhaard is een haard die is ontworpen om een ​​duurzamere oplossing te bieden ten opzichte van brandhaarden. Inbouwhaarden zijn de perfecte oplossing wanneer je een haard wil installeren in een muur, in een bestaande haard of in de buurt van een entertainmentsysteem. Daarnaast zijn is een inbouw elektrische haard een goedkoper alternatief dan gas- of houthaarden, niet alleen in aanschafwaarde, maar ook in gebruik. De aanschafprijs van een elektrische haard varieert van ongeveer 400 euro voor een kale haard tot ongeveer 6000 euro voor de meest complete en luxe elektrische haard. Er zijn veel opties binnen dit bereik. Bezoek een haardenspeciaalzaak voor een volledig overzicht van de mogelijkheden en kosten.

Elektrische inbouwhaard en veiligheidsmaatregelen

Veiligheid is natuurlijk van groot belang binnen je huis. Elektrische haarden zijn veilig omdat de haard niet heet wordt en je geen last hebt van rondvliegende vonken van het hout of de hitte van een gas- of houthaard. Hierdoor is de haard veilig voor zowel mens als dier. Zo geniet je zorgeloos van een duurzaam en milieuvriendelijk vuur. De elektrische inbouw haard is volledig elektrisch, gebruikt geen fossiele brandstoffen en heeft geen uitstoot. Het is belangrijk dat je met bepaalde zaken rekening houdt. Elke brandstof heeft zijn eigen kenmerken. Houtkachels vereisen bijvoorbeeld bepaalde veiligheidsbeperkingen. Het is ook belangrijk dat de oven die je installeert de juiste maat en het juiste wattage heeft. Als je de haard in een bestaande schouw of ombouw plaatst, kan de haard zeker niet groter zijn. Bij het kiezen van een verwarmings haard mag de verwarming van de haard niet te veel of te weinig zijn. Laat je dus goed informeren door een specialist voordat je kiest voor een bepaalde elektrische haard!