14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Geen aanslag in de badkamer en wasbak

Als je op zoek bent naar een manier om kalkaanslag in je badkamer en gootsteen te voorkomen, is water onthardingszout een goede optie. Dit zout wisselt mineralen in hard water uit met natrium, waardoor kalkaanslag wordt voorkomen. Het is ook effectief in het verwijderen van bestaande kalkaanslag, dus het is een geweldige optie voor zowel preventie als verwijdering. In dit artikel lees je hoe onthardingszout je kan redden van een verkalkte badkamer!

Wat doet onthardingszout?

Onthardingszout is een effectieve manier om mineralen uit het water te verwijderen. In combinatie met een waterontharder kan onthardingszout helpen om zeepaanslag te verminderen, het schuimen te verbeteren en te voorkomen dat minerale afzettingen zich ophopen in je leidingen. Onthardingszout verwijdert ook ijzer uit het water, dat vlekken en verkleuringen kan veroorzaken. Als je bang bent dat hard water je sanitair of je kleding zal ruïneren, kun je er zeker van zijn dat het gebruik van onthardingszout schade zal helpen voorkomen.  Hard water bevat veel mineralen, waaronder calcium en magnesium, die zich kunnen ophopen op oppervlakken en kalkaanslag kunnen veroorzaken. Onthardingszout vervangt deze mineralen door natrium, dat veel minder snel kalkaanslag veroorzaakt. Bovendien is zacht water veel vriendelijker voor je huid en haar, dus je zult ook een verschil merken in je uiterlijk. Onthardingszout is verkrijgbaar op Strooizoutgigant.nl.

Andere alternatieven om je badkamer kalkvrij te maken

Begin eens schoon te maken met écht heet water. Kalk hecht zich namelijk graag aan oppervlaktes bij verwarming, dat is de reden dat je kalk niet goed kan weghalen met koud water. Draai je douchekop eens helemaal open en zet je kraan op het allerheetst. Je zult zien dat de kalk in je douchekop zo weg is! Een ander alternatief is cola. Cola werkt fantastisch als agressief schoonmaakmiddel en helpt je de kalk zo te verwijderen. Giet een beetje over de vuilste plekken en laat het een half uurtje intrekken. Spoel het daarna weg en je kalk is verdwenen!  Een ander alternatief is uiteraard schoonmaakazijn. Dit is ideaal om de kalk weg te halen in de douche! Kook wat water af en meng dit met schoonmaakazijn in een plantenspuit. Spray je douche goed in en sop het mengsel na een kwartiertje weg. Je douche blinkt weer helemaal! Een laatste alternatief is dikke bleek. Als echt niets anders helpt dan kun je dikke bleek op een spons of tandenborstel doen en de plekken goed behandelen. Let wel op met je huid en kleren, want bleek is een hardnekkig chemisch middel dat heftige reacties kan veroorzaken!