V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Verkopen met een internetmakelaar – 5 voordelen uitgelicht

Je wilt zelf je huis verkopen en twijfelt tussen zelf doen en een (traditionele) makelaar. Maar er is een tussenweg, een internetmakelaar! Ontdek de voordelen om je huis met een internetmakelaar te verkopen. Bespaar op kosten, jouw huis op Funda en meer!

1. Besparen op je makelaarskosten

Het belangrijkste voordeel van een internetmakelaar zijn de kosten. Doordat je bij een internetmakelaar zelf de bezichtigingen begeleidt, bespaar je enorm veel op je makelaarskosten.  

Een traditionele makelaar berekent doorgaans een percentage van de verkoopprijs (let op of dat inclusief of exclusief BTW is, anders komt er nog eens 21% bij). Dat percentage bepaalt een makelaar zelf en varieert ongeveer tussen de 1% – 2%. Vereniging Eigen Huis heeft ooit een gemiddelde berekent dat uitkwam op 1,38% inclusief BTW.  Als je een huis verkoopt voor €450.000,-, dan betaal je de makelaar €6.210,-. Bij Zelfverkopen.nl betaal je €1.098,-. Dat is een verschil van €5.112,-! Dat is een forse besparing op je makelaarskosten en geld dat je ten tijde van een verhuizing goed voor iets anders kunt gebruiken.

2. Plaatsing op Funda

Als je je huis helemaal zelf wilt verkopen, loop je tegen één essentieel probleem aan: Funda! Want als particulier kun je jouw huis niet aanmelden op Funda. En op Funda bevindt zich nou net de doelgroep die je niet wilt missen. Zelfverkopen.nl kan hier uitkomst bieden en presenteert jouw huis uitstekend op Funda. 

3. Bezichtigen als het jou uitkomt

Een traditionele makelaar begeleidt bezichtigingen tijdens kantooruren, door de week. Maar jouw potentiële kopers zitten dan op hun werk en moeten vrij nemen. Omdat je bij een internetmakelaar zelf de bezichtigingen begeleidt, kun je deze inplannen wanneer het jou en de koper het beste uitkomt, zoals ’s avonds of in het weekend. 

4. Hogere verkoopopbrengst

Onderzoek wijst uit dat het zelf begeleiden van bezichtigingen kan leiden tot een hogere verkoopprijs. Dat is niet zo gek. Want onze ervaring is dat jij als eigenaar veel meer over jouw huis en de omgeving weet. En bovendien ben je zelf ook ooit verliefd geworden op jouw huis. Dat enthousiasme kun jij als geen ander over brengen op een koper. Beter dan welke makelaar ook!

5. Geen risico’s

Een laatste voordeel van een internetmakelaar versus het zelf doen, is de juridische kennis en het advies dat je ontvangt. Als je kiest voor een internetmakelaar die is aangesloten bij de NVM, weet je zeker dat je bij de verkoop van je huis wordt bijgestaan door een makelaar met actuele vakkennis. En omdat jouw huis waarschijnlijk jouw grootste bezit is, wil je daar geen enkel risico mee lopen. Zelfverkopen.nl zal je niet alleen adviseren over je verkoopstrategie en vraagprijs, maar je woning wordt correct ingemeten, er worden goede afspraken gemaakt met de kopende partij en er wordt een koopakte opgesteld waarin zorgvuldig alle gemaakte afspraken, voorbehouden en bijzonderheden zijn opgenomen. Dat scheelt een hoop onzekerheid en zorgen!

Meer weten?

Wil je na het lezen van deze voordelen meer weten over de complete dienstverlening van Zelfverkopen.nl? Bezoek dan de website en vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan. We helpen je graag verder!

https://www.zelfverkopen.nl