V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Vergroot je woonplezier met een jacuzzi

Bij het woord Jacuzzi zien veel mensen een groot buitenbad met jetstreams voor zich, gevuld met water van een aangename temperatuur. Deze buitenspa, want dat is een Jacuzzi, roept bij de gedachte eraan een gevoel van ontspanning op. Jacuzzi is de naam van Italiaanse broers die het concept ontwikkeld hebben waardoor de buitenspa vaak met die naam aangeduid wordt. De buitenspa vormt een verlenging van je woning en geeft je de luxe van een eigen wellness aan huis te kunnen genieten wanneer het jou uitkomt.

Gezond en ontspannen door een Jacuzzi

De Jacuzzi kent veel voordelen ten aanzien van de gezondheid. Het verdrijft het de stress uit je lichaam en hoofd, hoewel dat bijna vanzelfsprekend is door de ontspannende werking die van het warme en bewegende water uitgaat, maar ook het positieve effect op spieren en botten mag niet vergeten worden. Door de warmte en de stimulatie van het bewegende water ontstaat er betere doorbloeding waardoor het lichaam makkelijker ontspant, beter hersteld en optimaal kan functioneren. Niet alleen de ervaring zelf vertelt je dat, er zijn ook wetenschappelijke studies uitgevoerd die dit aantonen. Therapeutisch gezien blijkt het effect zelfs groter te zijn wanneer de buitentemperatuur beduidend lager ligt dan de temperatuur van het water.

Het hele jaar door genieten

Daarmee wordt ook verklaard waarom de Jacuzzi het hele jaar door graag gebruikt wordt. Het water van de buitenspa wordt continue op een prettige achtendertig, maximaal veertig graden gehouden. Je bent dus niet van seizoenen afhankelijk. Een buitenspa heeft in ieder jaargetijde een grote toegevoegde waarde. Tijdens de zomer verlengd de Jacuzzi de zwoele avonden op een aangename manier en in de winter ben je lekker door gewarmd wanneer je jezelf in een behaaglijk dik badlaken of warme badjas wikkelt zodra je uit het water de kou in stapt. Extra’s als aromatherapie of een airblower maken de ervaring nog completer.

Schoon en hygiënisch

De kwaliteit van het water wordt op peil gehouden door filters en de toevoeging van chemicaliën. De verpakkingen en uitleg maken de toediening eenvoudig. Je voorkomt op die manier dat het water na iedere wellness ervaring vervangen moet worden en het nodigt je uit wat vaker even tussendoor de Jacuzzi in te stappen. Eens in de drie maanden water verversen zou voldoende moeten zijn. Het leeg laten open gebeurd via een mee geleverde afvoer en vullen kan gewoon met de tuinslang. Een bijpassende dekcover voorkomt vervuiling van het water.

Plug en play

Een buitenspa kan eigenlijk overal geplaatst worden. In de tuin, op een balkon of dakterras, wanneer er een plek met een stopcontact aanwezig is, kan de Jacuzzi geïnstalleerd worden. Extra’s waaruit je kunt kiezen zijn volop aanwezig. De uitvoering kan eenvoudig, maar ook uitermate luxe zijn. Led verlichting is praktisch zodat de buitenspa ook in de avond maximaal benut kan worden. Een beugel of trapje kan heel handig zijn, zeker wanneer de instap van de Jacuzzi wat hoger is. Een caddy voor je drankje of een Iphone dock met een pop-up speaker, het zijn allemaal opties die het genot van de Jacuzzi nog verder optimaliseren en van iedere ervaring een wellness beleving maken, bereikbaar voor iedereen.