V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Snel verhuurd huis verkopen aan een vastgoedmakelaar of belegger

Verhuurde woning verkopen aan vastgoedmakelaar

Het verkopen van een woning in verhuurde staat is iets wat tegenwoordige tijd steeds gemakkelijker kan en gaat. Een woning in verhuurde staat kan namelijk zonder enige problemen verkocht worden. Dit komt doordat een woning in verhuurde staat erg aantrekkelijk is voor vastgoedmakelaars, beleggers en investeerders. Het aankopen van verhuurde woningen is niet aantrekkelijk voor de openbare verkoop, doordat bij verkoop van de woning de huidige bewoners niet op straat gezet kunnen worden. De reden hiervoor is dat huurders recht hebben op huurbescherming, waardoor de wet ‘koop breekt geen huur’ geldt. De lopende huurovereenkomst moet dus worden overgenomen door de nieuwe eigenaar. Bij beleggers of investeerders is dit geen probleem, omdat de woning aangekocht wordt als investering en dus om te verhuren. Echter is dit voor een particuliere koper die opzoek is naar een woning voor eigen gebruik niet het geval. In deze situatie is er namelijk geen zekerheid over hoelang de huidige huurder nog in de woning blijft wonen. Het verkopen van een verhuurde woning aan een vastgoedmakelaar, belegger of investeerde is dus de snelste en makkelijkste optie. In deze situatie wordt een lang verkooptraject voorkomen, hoeven er geen eindeloze bezichtigingen plaats te vinden en kan de huidige huurder in de woning blijven wonen. Bij Sons Real Estate kunt u zich aanmelden om gratis een vrijblijvend bod te ontvangen.

 

Wat zijn de rechten van een huurder bij de verkoop van de woning

Bij de verkoop van een verhuurde woning heeft de huurder enkele belangrijke rechten. Het belangrijkste recht van de huurder is dat deze recht heeft op huurbescherming, waardoor koop dus geen huur breekt. De huurder kan op deze manier niet uit de woning gezet worden bij verkoop. Zelfs wanneer er in de huurovereenkomst aangegeven is dat de huurder akkoord gaat met verlaten van de woning bij verkoop, mag de huurder dit nog steeds weigeren.

 

Wat is de waarde van een verhuurde woning

De waarde van een woning in verhuurde staat is gemiddeld 30% lager dan de waarde van de woning voor eigen gebruik. De waarde van een verhuurde woning hangt af van de maandelijkse kale huurprijs en de WOZ-waarde van het voorafgaande jaar.

Om de waarde te berekenen moet eerst de maandelijkse kale huurprijs vermenigvuldigd worden met 12, om zo de jaarlijkse huurprijs te krijgen. Het bedrag dat hier uitkomt wordt gedeeld door de WOZ-waarde van het voorafgaande jaar. Met dit percentage kan uit ‘de tabel waarde verhuurde woning’ het percentage van de WOZ-waarde afgelezen worden. Door dit percentage te vermenigvuldigen met de WOZ-waarde van voorafgaand jaar, krijgt u de waarde van uw verhuurde woning.

 

Voordelen verkoop verhuurde woning aan vastgoedmakelaar

Aan het verkopen van uw verhuurde woning aan een vastgoedmakelaar, zitten een aantal voordelen voor u verbonden. De belangrijkste voordelen zijn:

  • U bent verzekerd van een snelle verkoop
  • Er wordt een bod uitgebracht zonder financieringsvoorbehoud, waardoor u er zeker van bent dat de woning verkocht is.
  • U bespaart duizenden euro’s aan makelaars- en notariskosten
  • Wij kopen woningen in alle soorten en staten 
  • Wij zijn door heel Nederland actief en komen graag langs voor een bezichtiging
http://sonsrealestate.nl/verhuurd-huis-verkopen/